STRAVIČNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Čak 78 odsto obolelih od korone ima OŠTEĆENJE SRCA!
Užasni rezultati istraživanja korona virusa, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/RONALD WITTEK

UZNEMIRUJUĆE!

STRAVIČNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Čak 78 odsto obolelih od korone ima OŠTEĆENJE SRCA!

Nemački naučnici saopštili su svoje otkriće koje glasi da infekcija korona virusom može da ostavi trajne štete na srcu

Objavljeno: 08:42h

Već se dugo govori o tome da, iako je korona virus respiratorni virus, oštećuje i druge organe, između ostalog i kardiovaskularni sistem, mozak, bubrege, jetru. Međutim, studija sprovedena u Nemačkoj posebno se osvrnula na štetu koju ovaj virus pričinjava srcu.

Kako kažu autori ove studije, 78 odsto pacijenata koji su se oporavili od kovida-19 imaju strukturne promene na srcu, a 76 od 100 oporavljenih pokazalo je veća oštećenja srca.

Još jedna studija na ovu temu sprovedena je takođe u Nemačkoj a pokazala je da je više od polovine preminulih usled kovida-19 imalo veliku količinu virusa u srcima.

Ne zna se za sada koliko tačno traje šteta na srcu koju izaziva virus, ali ono što se sada pokazuje u praksi jeste da dosta ljudi koji su oporavljeni mesecima trpe posledice u vidu slabosti i umora.

Realne opasnosti!

Posted by Informer Svet on Понедељак, 27. јул 2020.

Autori studije uputili su i apel lekarima da prate zdravlje srca svojim pacijentima u periodu kad se oporave od virusa.

Studija o kojoj je reč sprovedena je u Univerzitetskoj bolnici u Frankfurtu. Autori studije kažu da je 50 učesnika bilo bez ikakvih zdravstvenih problema pre infekcije, a 57 ispitanika imalo je visoke faktore rizika za kardiovaskularne bolesti. U 78 od 100 ispitanika, kažu, našli su oštećenja srca.

Takođe, kažu naučnici, 76 odsto ispitanika imalo je visoke nivoe troponina, proteina koji pokazuje oboljenja srca. Uz to, 60 odsto pacijenata imalo je pokazatelje upale srca iako su svi ispitanici u proseku, preležali virus oko 70 dana pre početka istraživanja.

Druga studija sprovedena je u Hamburgu, u Centru za srčano i vaskularno zdravlje i analizirala je srčano tkivo 39 pacijenata koji su preminuli nakon infekcije. Od njih 39, kako kažu autori studije, kod 35 uzrok smrti bio je kovid-19, a njihova oštećenja srca bila su ozbiljna i pokazivala su veliku infekciju srca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.