POBEGLO 200 MIGRANATA! Policija odmah krenula u veliku akciju
Vojska će biti upućena u najkraćem roku na Siciliju da pomogne u održavanju redađ, Foto: Printscreen / Youtube

SICILIJA

POBEGLO 200 MIGRANATA! Policija odmah krenula u veliku akciju

U prihvatnom centru za migrante na Siciliji trenutno ima oko 800 novih migranata, iako u centru ima slobodnih mesta za samo 95 osoba

Objavljeno: 08:34h

U poslednja dva dana, dve grupe od po stotinu migranata koji su se iskrcali na Siciliju, uspele su da pobegnu iz centra za migrante, piše agencija Ansa.

Policija je kasno večeras saopštila da su gotovo svi uhvaćeni i vraćeni u prihvatne centre.

Predsednik regije Sicilija Nelo Msumeci je u razgovaru sa ministarkom unutrašnjih poslova Lucianom Lamorgeze izrazio maksimalnu zabrinutost zbog nepodnos+šljive situacije na Siciliji, neprestanog dolaska migranata i strah da bi nekontrolisana situacija mogla izazvati napetost i socijalne nerede.

Ministarka Lamorgeze je obećala da ce u najkraćem roku na Siciliju biti upućena vojska da pomogne policiji u odrzavanju reda.

Povodom incidenta ministar inostranih poslova Luidži Di Majo je rekao da je "nedopustivo da se osobe šetaju po ostrvu bez kontrole jer u Italiji još postoji opasnost od širenja zaraze Covidom19, te da će vlada uz obale Sicilije poslati brod koji ce služiti kao karantin za novopridošle migrante.

Kako javlja agencija Ansa u prihvatnom centru za migrante na Siciliji trenutno ima oko 800 novih migranata, iako u centru ima slobodnih mesta za samo 95 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.