UŽASNE VESTI STIŽU IZ NEMAČKE: Ovo će imati OGROMNE POSLEDICE za celu Evropu
Najveći pad BDP u Nemačkoj od 1970 godine, Foto: Profimedia

PAD BDP U NEMAČKOJ

UŽASNE VESTI STIŽU IZ NEMAČKE: Ovo će imati OGROMNE POSLEDICE za celu Evropu

U prvom tromesečju nemačka privreda je zabeležila pad od 2,2 odsto u odnosu na prethodno tromesečje

Objavljeno:

Nemačka privreda će drugo tromesečje u uslovima pandemije korona virusa verovatno završiti padom aktivnosti bez presedana, navodi se u danas objavljenom izveštaju nemačke centralne banke - Bundesbank.

Drugo tromesečje 2020. verovatno će se okončati "najvećim padom realnog bruto domaćeg proizvoda (BDP)" od 1970. godine, kada je nemačka kancelarija za statističke podatke Destatis počela da objavljuje tromesečne podatke o BDP-u, navodi se u mesečnom izveštaju Bundesbanke.

Destatis će u četvrtak objaviti preliminarne podatke o BDP-u u drugom tromesečju, a ekonomisti očekuju da će pad privrede dostići dvocifrene brojke, prenose nemački mediji.

U prvom tromesečju nemačka privreda je zabeležila pad od 2,2 odsto u odnosu na prethodno tromesečje.

Nemačka privreda je počela da se oporavlja sredinom maja kada su polako ukidane ili ublažavane stroge mere ograničenja koje su vlasti uvele u zbog pandemije korona virusa.

"Očekuje se nastavak privrednog oporavka u drugoj polovini godine, navode ekonomisti Bundesbanke, dodajući da će tome doprineti državni paket pomoći za privredu, nedavno usvojen u parlamentu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.