DRUGI TALAS KORONE UBRZAĆE SE ZBOG TURIZMA? Nemci tvrde da su letovanja u ovom trenutku velika opasnost!
Na video snimcima se vide na desetine nemačkih ili britanskih turista, nekih i pijanih, kako se zabavljaju po ulicama, Foto: Youtube printscreen

koronavirus

DRUGI TALAS KORONE UBRZAĆE SE ZBOG TURIZMA? Nemci tvrde da su letovanja u ovom trenutku velika opasnost!

Pretnja drugog talasa je stvarna

Objavljeno:

Pretnja drugog talasa korona virusa je "stvarna", upozorio je danas nemački ministar zdravlja Jens Špan i pozvao sunarodnike koji su na odmoru na Balearskim ostrvima da poštuju zdravstvene mere.

Špan je posebno zabrinut zbog situacije na ostrvu Majorka, omiljenom letovalištu Nemaca koji čine 27 odsto turista na Balearima.

"Slike koje smo ovog vikenda videla na omiljenom ostrvu Nemaca, Majorki, brinu me. Moramo biti veoma pažljivi da Baleari ne postanu drugi Išgl", austrijsko sijalište koje je zimus postalo evropsko žarište korona virusa, izjavio je Špan na konferenciji za novinare koju je organizovao nemački Institut "Robert Koh".

Na video snimcima se vide na desetine nemačkih ili britanskih turista, nekih i pijanih, kako se zabavljaju po ulicama Majore, ne nose maske niti održavaju fizičku distancu.

"Pretnja drugog talasa je stvarna", ocenio je Špan koji se pribojava povećanja broja zaraženih u Nemačkoj nakon povratka turista sa odmora.

U Nemačkoj je do danas registrovano 198.963 zaražena korona virusa, od kojih je 159 novozaraženih, i 9.064 umrla, uključujući jednu žrtvu u poslednja 24 časa, podaci su Instituta "Robert Koh".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.