NA POMOLU PEDOFILSKI SKANDAL MILENIJUMA: Ova žena će imati priliku da se izvuče ako OPTUŽI najmoćnije ljude sveta
Kog moćnika će odati madam pedofila?, Foto: Profimedia

svašta zna

NA POMOLU PEDOFILSKI SKANDAL MILENIJUMA: Ova žena će imati priliku da se izvuče ako OPTUŽI najmoćnije ljude sveta

- Mislim da je bila potpuno pod njegovom kontrolom. To ne znači da je u redu ono što je uradila. Skoro svaka žena koja je u zatvoru tamo je zbog muškarca

Objavljeno:

Gislejn Maksvel, madam Džefrija Epstajna koji je umro u avgustu 2019. u zatvoru u Njujorku čekajući suđenje, bila je pod kontrolom ozloglašenog pedofila i verovala je da će je on oženiti, otkrila je za “Dejli Mejl” jedna od njenih najbližih poznanica.

Lora Goldman, broker Njujorške berze koja je poznavala Maksvelovu nekoliko godina, rekla je takođe da ona “nikad” ne bi pružila informacije o navodnoj vezi između britanskog princa Endrua i milijardera pedofila, u vreme kad raste pritisak na sina kraljice Elizabete II da progovori za FBI.

Gislejn Maksvel preti 35 godina zatvora po šest tačaka optužnice za trgovinu maloletnicama, a policija je u četvrtak pretresla njeno sklonište u Nju Hempširu. Goldman, koja se zbližila sa Maksvelovom na žurkama devedesetih godina, smatra da je njena prijateljica “takođe bila žrtva Džefrija Epstajna”.

- Nikad nisam videla da joj prigovara, ali se uvek pomalo plašila njega. Govorila bi: “Moram da idem, vikaće na mene” – istakla je Goldman.

- Mislim da je bila potpuno pod njegovom kontrolom. To ne znači da je u redu ono što je uradila. Skoro svaka žena koja je u zatvoru tamo je zbog muškarca. Neke žene su podložnije zbog pritiska društva da rade stvari koje zadovoljavaju muškarce. Možda je mislila da će je oženiti ako mu pronađe još neku devojčicu. Da li je to u redu? Nije. Ali, ona je iskreno mislila da će jednom postati njegova žena i to je bilo ono što je želela – navela je ona.

Goldman kaže da je zadnji put razgovorala sa Maksvelovom pre dve nedelje i ukazala da je “madam” znala da je “stigla na kraj puta”.

- Kad je Džefri umro, laknulo joj je, mislila je da je sve gotovo – dodaje ona.

Džefri Epstajn

U četvrtak je otkriveno da je Maksvelova fotografisana u Bakingemskoj palati pored glumca Kevina Spejsija 2002, godinama pre nego što je počela istraga protiv Epstajna zbog trgovine maloletnicama. To otkriće je dovelo do jačanja pritiska na princa Endrjua da progovori o svojoj vezi sa pedofilom.

foto: AP

Ali, kako kaže Goldmanova, Maksvelova bi radije govorila o Epstajnovim odnosima sa bivšim i trenutnim američkim predsednicima Bilom Klintonom i Donaldom Trampom umesto o vojvodi od Jorka. Do sada nisu izneti nikakvi navodi u vezi odnosa između Klintona i Trampa sa Epstajnom, ukazuje “Dejli mejl”.

Bil Klinton

- Jedini način na koji ona može da odšeta slobodno je da nekog oda, ali to sigurno neće biti Endrju. Ona veoma ceni to što joj je vojvoda pomogao da se ubaci u visoko društvo kad je prvi put došla u Njujork. Uvek priča o tome kako je on pravi prijatelj. Ne vidi nijedan razlog da o njemu razgovara sa vlastima – ističe Goldman.

foto: printscreen/youtube

Klinton i Epstajn upoznali su se početkom 1990-tih, kad je milijarder donirao velike pare njegovoj predsedničkoj kampanji i za uređenje Bele kuće nakon izbora. Prema podacima leta iz Epstajnovog “Lolita ekspresa” vidi se da je nakon isteka mandata Klinton putovao tim avionom najmanje deset puta. Čak i nakon hapšenja pedofila Klinton je nastavio njihov odnos.

Milijarder je dao njegovoj fondaciji 25.000 dolara 2006, a Maksvelova je pozvana na venčanje njegove ćerke Čelzi Klinton 2010. U knjizi Alane Gudman i Danijela Halpera “A Convenient Death: The Mysterious Demise Of Jeffrey Epstein” tvrdi se da su Bil Klinton i Maksvelova imali aferu i da je Epstajn jednom prilikom poveo bivšeg predsednika na orgije. Klinton je navodno ušao u prostoriju ali potom rekao: “Ne, ne, to nije moja stvar”, a potom izašao.

Klinton – čije se ime u Maksvelinoj knjižici sa kontaktima pojavljuje 21 put – tvrdi da su navodi o aferi “potpuna laž” a njegov portparol insistira da on nije znao za Epstajnove zločine.

foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

I trenutno najmoćniji čovek sveta Donald Tramp poznavao je Epstajna, kako je sam rekao za njujorški magazin 2002.

- Poznajem Džefa već 15 godina. Sjajan momak. Zabavan je. Kažu čak da voli lepe žene kao i ja, a mnoge od njih su mlađe – rekao je on tada.

Na jednoj fotografiji vide se Tramp i njegova žena Melanija sa Epstajnom i Maksvelovom na teniskom turniru u Palm Biču, gde su obojica imala vile. Tu je i snimak iz 1992. iz Mar-a-Laga, na kojem Tramp i Epstajn komentarišu mlade žene koje plešu na podijumu.

Tramp je prošle godine rekao da nije razgovarao sa Epstajnom 15 godina.

- Nikad nisam bio njegov fan, to vam mogu reći – dodao je on.

U britanskim kraljevskim krugovima postoji zabrinutost oko toga koje bi posledice hapšenje Maksvelove u Nju Hempširu u četvrtak moglo da ima po 60-godišnjeg princa Endrjua, kojeg je ona upoznala sa Epstajnom 1999.

Maksvelova su FBI i njujorška policija ove nedelje pronašli kako živi izolovano u Bredfordu, gradiću u Nju Hempširu, nakon što ih je izbegavala godinu dana. Bila je budna i sedela je u dnevnoj sobi kad je FBI upao u njeno luksuzno sklonište vredno milion dolara.

Izvor je tada rekao za “Tajms” da Maksvelova nije rekla ni reč tokom hapšenja. U petak je jedan bivši Epstajnov poznanik ocenio da će ona potpuno sarađivati s vlastima kako bi smanjila svoju zatvorsku kaznu.

- Ima mnogo veoma zabrinutih ljudi… Ona zna sve – rekao je neimenovani poznanik.

Advokat Epstajnovih žrtava Glorija Olred rekla je će princ možda želeti da prvi izađe pred istražitelje ukoliko Maksvelova odluči da progovori. Drugi advokat, Lisa Blum, koja predstavlja šest žrtava, smatra da je veoma verovatno da će se 58-godišnja madam dogovoriti sa tužiocima. I ostali pravnici se slažu s tim.

- Mislim da će ona progovoriti. Biće u panici, želeće da uradi sve za blažu kaznu – rekao je drugi advokat žrtava Spenser Kuvin.

- Ne smatram međutim da će živa izaći iz zatvora… Isto sam govorio za Epstajni i svi su mi se smejali. Mislim da ona previše zna. Prosto imam taj osećaj – dodao je on.

"Ako vidite ovog čoveka molim vas pozovite FBI" - školski autobus u Londonu sa porukom nakon rođendana princa Endrua 19. februara

Maksvelova je sada u ćeliji u Nju Hempširu, ali će je prebaciti u zatvor na Menhetnu, moguće onaj u kojem je umro Epstajn, kako bi se pojavila na sudu sledeće nedelje. Epstajn se navodno obesio u svojoj ćeliji 10. avgusta prošle godine, a otkriveno je da su njegovi čuvari krivotvorili navode da su ga proverili. Ubrzo su počele da kolaju glasine da je Epstajn ubijen kako ne bi progovorio o svojim moćnim prijateljima.

“Dejli mejl” podseća da je princ Endrju boravio u Epstajnovim vilama u Njujorku, na Floridi i Karibima i da je letio njegovim privatnim avionom nazvanim “Lolita ekspres”. Ipak, on je prošle godine tvrdi da nikad nije video niti posumnjao u bilo kakvo ponašanje koje je dovelo do Epstajnovog hapšenja i optužbe za zlostavljanje maloletnica.

foto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

U petak su izvori bliski vojvodi rekli da on želi da “ponudi svoju pomoć kao svedok što bolje može”. Oni tvrde da je Endrjuov pravni tim proaktivan, te da su prošlog meseca uputili tri imejla američkim vlastima kako bi “otvorili pregovore” i diskutovali o uslovima davanja njegovog svedočanstva.

Maksvelova je optužena da je nabavljala maloletnice koje je potom prepuštala Epstajnu, ali i da ih je sama zlostavljala. “Dejli mejl” navodi da je njeno luksuzno sklonište u Nju Hempširu kupljeno preko kompanije “Granit realiti” koje je osnovano 18. novembra prošle godine, dan nakon katastrofalnog intervjua princa Endrjua u kojem je trebao da raščisti svoj odnos sa Epstajnom ali se na kraju povukao sa kraljevskih dužnosti. Jedna od Epstajnovih žrtava, Virdžinija Roberts, tvrdi da je bila primorana tri puta na seks sa Endrjuom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.