EVROPSKA UNIJA JE U TOTALNOJ PANICI ZBOG KORONE! Fon der Lajen sazvala HITAN samit sa 3 lidera EU!
Na samit 8. jula Fon der Lajen je pozvala predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija, Angelu Merkel, kancelarku Nemačke, zemlje koja trenutno predsedava EU, Foto: EPA/PATRICK SEEGER

koronavirus

EVROPSKA UNIJA JE U TOTALNOJ PANICI ZBOG KORONE! Fon der Lajen sazvala HITAN samit sa 3 lidera EU!

Kako je dodala, postizanje brzog i ambicioznog sporazuma o paketu za oporavak narednih nedelja biće prvi prioritet EU

Objavljeno:

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas je za sledeću nedelju zakazala mini-samit s ciljem da podstakne dogovor o paketu za oporavak EU od posledica pandemije korona virusa.

Na samit 8. jula Fon der Lajen je pozvala predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija, Angelu Merkel, kancelarku Nemačke, zemlje koja trenutno predsedava EU, i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, saopštila je Evropska komisija.

"Naša zajednička odgovornost je da bez odlaganja završimo taj paket za oporavak i pokažemo svim Evropljanima da je Unija spremna da radi u korist svih", istakla je predsednica Komisije.

Kako je dodala, postizanje brzog i ambicioznog sporazuma o paketu za oporavak narednih nedelja biće prvi prioritet EU.

Lideri EU srešće se 17-18. jula prvi put od izbijanja pandemije lično kako bi razmotrili paket za oporavak EU, uključujući dugoročni budžet od 1,1 hiljadu milijardi evra i privremeni instrumet od 750 miliona za borbu sa posledicama Kovid-19.

Cilj mini-samita je da se pre toga dođe do jedinstva i obezbedi da lideri 27 članica postignu sporazum.

Inače, istog dana kada se održava mini-samit, kancelarka Merkel u Briselu će predstaviti agendu nemačkog predsedavanja EU u Evropskom parlamentu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.