KORONAVIRUS HARA SVETOM, ALI OVO JE MNOGO GORE! Jeziva informacija je upravo objavljena, svi su je potvrdili!
Ni finske ni norveške agencije nisu spekulisale o izvoru radijacije, Foto: Profimedia

užas!

KORONAVIRUS HARA SVETOM, ALI OVO JE MNOGO GORE! Jeziva informacija je upravo objavljena, svi su je potvrdili!

Ruska agencija TASS je prenela izjavu portparola državne nuklearne korporacije Rosenergoatom

Objavljeno:

Vlasti nordijskih država saopštile su da su ovog meseca registrovale povećan nivo radioaktivnosti u severnoj Evropi, a holandski zvaničnici su naveli da bi izvor mogao biti na zapadu Rusije i da to može značiti "oštećenje na gorivu nuklearne elektrane".

Ruska agencija TASS je prenela izjavu portparola državne nuklearne korporacije Rosenergoatom koji je rekao da dve nuklearne elektrane na severozapadu Rusije nisu prijavile nikakve probleme.

Elektrane Lenjingrad i Kola, jedna u blizini Sankt Peterburga a druga blizu Murmanska, "funkcionišu normalno, a nivo radijacije je u okviru predvidjenog", preneo je TASS.

Norveška, švedska i finska tela zadužena za praćenje radijacije i nuklearne bezbednosti su saopštila da su registrovala male količine radioaktivnih izotopa bezopasnih po ljude i životnu sredinu u delovima Finske, juga Skandinavije i na Arktiku.

Švedska Agencija za radijacionu bezbednost navela je u utorak da "nije moguće potvrditi šta je uzrok povećanog nivoa" radioaktivnosti, niti odakle su došli oblaci koji u sebi nose izotope.

Ni finske ni norveške agencije nisu spekulisale o izvoru radijacije.

Samo je holandski Nacionalni institut za javno zdravlje i životnu sredinu izneo svoju analizu da su izotopi došli iz Rusije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.