TRAMPU PRETI KATASTROFA NA IZBORIMA: Zbog dva faktora će izgubiti od Bajdena?
Bajden ide na Trampa, Foto: AP

prognoze izašle

TRAMPU PRETI KATASTROFA NA IZBORIMA: Zbog dva faktora će izgubiti od Bajdena?

Svaka veća medijska kuća u SAD dala je svoje predviđanje osvojenih glasova

Objavljeno:

Zbog ekonomskih gubitaka usred pandemije koronavirusa, ali i protesta zbog ubistva Džordža Flojda, novi izborni model predviđa da će predsednik Donald Tramp u novembru izgubiti na predsedničkim izborima od strane demokratskog kandidata Džo Bajdena.

Svaka veća medijska kuća u SAD dala je svoje predviđanje osvojenih glasova, a to možete da pogledate u ovoj tabeli:

Primetno je da gotovo svi vide Bajdena kao ubedljivog pobednika, osim Trampu nakolonjenog Fox-a, koji predviđa malu razliku:

Stopa nezaposlenosti je najveća još od globalne finansijske krize, prihod domaćinstava gotovo 6 procenata ispod nivoa pre virusa, a prolazna deflacija učiniće ekonomiju gotovo nepremostivom preprekom za Trampa da pobedi u novembru, predvideli su još u maju iz Oxford Economics, na osnovu svojih preciznih modela.

Kada se na to dodaju rašireni protesti protiv rasizma, pokrenuti nakon svirepog ubistva Afroamerikanca od strane belog policajaca, mnogi misle da Trampu sledi katastrofa.

Pre koronavirusa, Oxord Economics, koji ima jake rezultate u predviđanju predsedničkih izbora, na jesen je prognozirao da će Tramp osvojiti 55 posto glasova. U aprilu, kako se koronavirus širio u Sjedinjenim Državama, model je predviđao da će Tramp na predsedničkim izborima 2020. odneti samo 43 posto glasova, navodi Washington Post.

Džo Bajden, demokratski predjednički kandidat 2020. godine, vodi protiv Trampa za 11 postotnih bodova u novoj nacionalnoj anketi Kvinipak univerziteta, i to 50 posto prema 39 posto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.