Najopasniji gradovi ovog leta: Uzbudljiv odmor je siguran, ali ne i povratak! (FOTO) (MAPA)
Foto: AP/Profimedia/Fonet

vrele tačke

Najopasniji gradovi ovog leta: Uzbudljiv odmor je siguran, ali ne i povratak! (FOTO) (MAPA)

Leto je vreme putovanja, ali dok nas želja za odmorom i avanturom zove, vesti kao ova koja stiže iz Turske, o stravičnom napadu na aerodromu, parališu nas. Koji su gradovi najopasniji za putovanja u ovom ludilu zvanom teror IS?
Objavljeno:

Pariz, Brisel, simboli EU

Da li se to London upravo spasio "radara" IS napadača?! Nikako! IS gaji mržnju prema celom zapadnom svetu, pa ni Britanija koja se odlučila da napusti EU, a ni SAD neće biti van dometa budućih napada.

Ipak, u strašnom napadu na Brisel bilo je jasno da im je ovaj grad bitan jer je srce EU, i njen simbol.

U eksplozijama u Briselu u martu je poginulo najmanje 31, a povređeno je oko 250 osoba, a meta je bila i metro stanica. Vlade širom sveta upozoravali su svoje građane da ne putuju u Brisel.

Teroristi su u Briselu koristili čak i bombe sa ekserima, tvrde svedoci sa belgijskog aerodroma, koji je takođe bio meta napada.

U celom Briselu je vladala panika, ljudi nisu izlazili iz kuće, pa u svetlu bezbednosti, ni 3 meseca kasnije, ovaj grad ostavlja gorak ukus u ustima.

Pre ovog napada, Brisel je bio meta terorista i 2014. godine, kada je napadač s kalašnjikovom ubio četiri osobe u jevrejskom muzeju u Briselu 24. maja 2014. Za ubistvo je optužen bivši francuski borac povezan s Islamskom državom u Siriji.

foto: Fonet

Pariz, kao još jedan simbol EU, bio je meta stravičnog napad. Ekstremisti povezani s Islamskom državom su 13. novembra 2015. izveli napade na nekoliko lokacija u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Glavni osumnjičeni za organizovanje napada Salah Abdeslam uhapšen je 18. marta u Briselu.

Kako su stručnjaci objašnjavali, teroristi biraju velike gradove, koji će biti udarne vesti širom planete, jer oni žele da njihova dela budu medijski propraćena, i da imaju što veći odjek!

No, nije samo Evropa na udaru!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.