STAVITE IH U ZATVOR NA 10 GODINA, HAPSITE IH! Tramp je frustriran, pojačao mere (VIDEO)
Očekuje se da će prisustvo straže na ulicama biti veće, Foto: Printscreen/Twitter/EPA/Doug Mills

NEZAVIDAN POLOŽAJ

STAVITE IH U ZATVOR NA 10 GODINA, HAPSITE IH! Tramp je frustriran, pojačao mere (VIDEO)

Očekuje se da će prisustvo straže na ulicama biti veće

Objavljeno:

Nacionalna garda je primećena na ulicama Vašingtona posle nekoliko dana protesta u više desetina američkih gradova, pošto predsednik smatra da je neophodno dodatno razmeštanje trupa kako bi se smirili pobunjenici.

Brojni oklopni vojni automobili i nosači osoblja viđeni su u blizini Bele kuće u ponedeljak uveče u video snimcima objavljenim na društvenim mrežama, nešto više od sat vremena pre nego što je nova gradska policijska satnica stupila na snagu.

Čitava DC Nacionalna garda - oko 1.700 vojnika - pozvana je u glavni grad države kasno u nedelju kako bi pomogla policiji u zadržavanju gomile ljutih demonstranata koji su izrazili ogorčenje zbog smrti Džordža Flojda na rukama policije u Mineapolisu. Očekuje se da će prisustvo straže na ulicama biti veće u ponedeljak, pošto su se bezbednosne snage prethodnih noći borile da kontrolišu nepristojne gomile - u jednom trenutku prisiljavajući Belu kuću da bude zatvorena.

Predsednik Tramp je izrazio frustraciju državnim guvernerima zbog neagresivnog pristupa, insistirajući na tome da oni moraju da "dominiraju" nad neredima, dodajući: "Morate da hapsite ljude, morate da pratite ljude, morate da ih stavite u zatvor na 10 godina i više nikada nećete videti ove stvari. "

Od ponedeljka, preko 17.000 vojnika Nacionalne garde raspoređeno je u najmanje 23 države i DC kako bi upravljali metežima, udvostručili su svoje prisustvo u odnosu na dan ranije, jer bezbrojni gradovi takođe uvode naredbe za policijski čas. Neredi su započeli prošle nedelje u Minesoti, podstičući proteste i nemire na najmanje 75 drugih lokacija u zemlji od tada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.