POSLE PREGLEDANIH SNIMAKA: Otpuštena dvojica policajaca u Atlanti
Odluka je doneta pošto su gradonačelnica Lens Botoms i direktorka policije Erika Šilds pogledale snimke sa mesta događaja, Foto: Tanjug

HAOS

POSLE PREGLEDANIH SNIMAKA: Otpuštena dvojica policajaca u Atlanti

Odluka je doneta pošto su gradonačelnica Lens Botoms i direktorka policije Erika Šilds pogledale snimke sa mesta događaja

Objavljeno:

Dvojica policajaca u Atlanti dobila su otkaz, a trojica su premeštena na kancelarijsku dužnost, u iščekivanju procene o mogućnoj prekomernoj upotrebi sile tokom protesta protiv rasizma održanim u tom gradu u subotu uveče, izjavila je gradonačelnica Atlante Kejša Lens Botoms.

Odluka je doneta pošto su gradonačelnica Lens Botoms i direktorka policije Erika Šilds pogledale snimke sa mesta događaja.

Šilds je snimke, koji su bili dostupni na internetu, ocenila kao šokantne, dok je Botoms istakla da je prekomerna upotreba sile neprihvatljiva, prenosi AP.

Na snimcima je prikazana grupa policajaca u opremi za razbijanje demonstracija i gas maskama koji su opkolili vozilo u kojem su bili muškarac i žena.

Na video snimku je zabeleženo da su policajci ženu izvukli iz vozila, dok su protiv muškarca upotrebili pušku za omamljivanje.

Potom su ženi, koja je bila na zemlji, ruke vezali lisicama.

Lokalni novinari koji su snimili incident tvrde da su policajci pre toga razbili staklo na kolima.

Jedan od novinara rekao je da su policajci izbušili i gume na vozilu.

Šilds se izvinila zbog incidenta i dodala da je ponašanje policajaca bilo neprihvatljivo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.