NEMCI ŽESTOKO NAPALI GRENELA: A onda im je Trampov politički pit bul ZAČEPIO USTA!
Odlazi sa funkcije u Nemačkoj, Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

ide sa funkcije

NEMCI ŽESTOKO NAPALI GRENELA: A onda im je Trampov politički pit bul ZAČEPIO USTA!

Izgleda da je ambasador, koji je nedavno potvrdio da odlazi, odlučio da se drži svog oružja do samog kraja i ode sa praskom.

Objavljeno: 18:04h

Odlazeći ambasador u Nemačkoj, Ričard Grenel odbrusio je zakonodavcu koji se pozivao na njegov "neprijateljski" stav prema Nemačkoj. On je rekao da je dosledno pratio politiku Vašingtona i američke interese.

Dok kontraverzni ambasador treba da napusti svoju diplomatsku poziciju, Andreas Nik, nemački zakonodavac i lider nemačke delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope na Tviteru se zapitao o Grenelovoj zaostavštini.

On je u objavi rekao da je do sada, svako ko je bio ambasador u Nemačkoj odlazio kao veoma poštovana ličnost i čovek od poverenja za Nemačku. A sada kaže da odlazi čovek koji ostavlja pretnje pa čak i netrpeljivo ponašanje.

Grenel je odmah uzvratio tvrdnjom da je Berlin želeo od njega da prestane javno da im postavlja pitanje o Nemačkom ulaganju u NATO i poziva na obustavljanje projekta "Severni tok 2"- gasovoda koji bi dovodio Ruski gas direktno u Nemačku. Ali da je ovo američka politika, i da on radi u korist Amerikanaca.

Trampov nameštenik je od početka imao nategnute odnose sa Nemačkom. On je navodno, svojevoljno loše savetovao Berlin o nizu pitanja bilo to Nemačka trgovina sa Iranom, odnosi sa Rusijom ili nedovoljno ulaganje u budžet NATO-a. Da ne pominjemo druge kontraverze u koje se uplitao, kao što je otvoreno pozivanje na jačanje "evropskih konzervativaca".

Izgleda da je ambasador, koji je nedavno potvrdio da odlazi, odlučio da se drži svog oružja do samog kraja i ode sa praskom. Prošle nedelje, kada je odluka Vašingtona da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu izazvala zabrinutost u Berlinu, budimo iskreni, Grenel je prekorio nemačke zvaničnike da se "žale na SAD" savetujući da umesto toga pritisak prebace na Rusiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Russia Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.