OBAVEŠTAJCI JUŽNE KOREJE DOŠLI DO NEVEROVATNIH INFORMACIJA: Evo kakvo je zdravlje Kim Džong Una!
Agencija navodi i da nisu primećeni neuobičajeni znaci koji bi ukazali da je Severna Koreja nastavila rad u nuklearnom kompleksu Jongbjon, Foto: EPA / KCNA

razrešenje

OBAVEŠTAJCI JUŽNE KOREJE DOŠLI DO NEVEROVATNIH INFORMACIJA: Evo kakvo je zdravlje Kim Džong Una!

Južnokorejski obaveštajci ne isključuju mogućnost epidemije Kovida 19 u Severnoj Koreji

Objavljeno: 08:56h

Južnokorejska obaveštajna agencija saopštila je danas da nema znakova da je severnokorejski lider Kim Džong Un imao operaciju na srcu.

Kim tri nedelje nije viđen u javnosti što je izazvalo spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju i mestu boravka pre nego što se pojavio u subotu.

Nacionalna obaveštajna služba (NIS) takođe je na sastanku sa poslanicima iza zatvorenih vrata navela da se Kim u javnosti pojavio 17 puta ove godine, ređe nego ikad, pre svega zbog posvećenosti domaćim pitanjima i uticaju pandemije korona virusa.

"Procenjuje se da Kim nije imao operaciju niti lekarsku proceduru na srcu", rekao je poslanik Kim Bjung-ke iz vladajuće Demokratske partije novinarima, prenosi Johnap.

Agencija navodi i da je Kim do sada ove godine imao 66 osto manje aktivnosti u javnosti nego uobičajeno.

"Čak iako se Kim nije pojavljivao u javnosti, upravljao je državnim poslovima kao obično", navela je agencija NIS.

Južnokorejski obaveštajci ne isključuju mogućnost epidemije Kovida 19 u Severnoj Koreji, iako Pjongjang tvrdi da nije potvrđen nijedan slučaj infekcije, ali intenzivira preventivne napore.

Agencija navodi i da nisu primećeni neuobičajeni znaci koji bi ukazali da je Severna Koreja nastavila rad u nuklearnom kompleksu Jongbjon, koji je obustavljen 2018. godine.

Obaveštajci konstatuju i da nema naročitog kretanja i na poligonu za nuklearna testiranja Pungjeri, ni na lokaciji za lansiranje raketa Dongčang.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.