NEMCI TVRDE DA SU U KINI PRONAŠLI NOVI VUHAN: Dojče vele piše da se širi NOVI TALAS ZARAZE
Ilustracija, Foto: EPA / ROMAN PILIPEY

ISTINA ILI?

NEMCI TVRDE DA SU U KINI PRONAŠLI NOVI VUHAN: Dojče vele piše da se širi NOVI TALAS ZARAZE

U Vuhanu, najvećem gradu pokrajine Hubej, počela je epidemija krajem 2019. godine

Objavljeno: 07:36h

Iz kineske pokrajine Heilongđijang stižu vesti o novim žarištima korona virusa, piše Dojče vele (DW), navodeći da su reakcije zvaničnika suzdržane, ali i da neki već govore o drugom Vuhanu.

U Kini se svakodnevni život uglavnom vratio u normalu, kriva novih slučajeva zaraze od početka aprila je konstantna, gotovo na nuli, kako pokazuje aktualna grafika američkog Univerziteta Džons Hopkins.

DW, međutim, navodi da stižu vesti o novim slučajevima u pokrajini Heilongđijang, na severoistoku Kine, zbog kojih se među građanima širi strah od "novog talasa" zaraze.

"Potpuno je jasno, Heilongđijang se razvija u novi Hubej", izjavio je jedan stanovnik sa jugozapada te pokrajine za DW.

U Vuhanu, najvećem gradu pokrajine Hubej, počela je epidemija krajem 2019. godine.

Od sredine aprila je prema navodima državne zdravstvene komisije pokrajine Heilongđijang, u više gradova registrovan prostorno i vremenski učestaliji broj slučajeva zaraze, takozvanih klastera ili žarišta zaraze. Prema podacima od 29. aprila, u toj pokrajini su potvrđena 553 slučaja covida-19, od toga 386 slučajeva Kineza koji su se vratili kući iz Rusije.

Kako pišu Pekinške narodne novine, i u glavnom gradu pokrajine Harbinu, koji ima oko 10 miliona stanovnika, registrovano je više žarišta infekcije oko bolnica.

U jednom slučaju je jedan 87-godišnji pacijent u samo nekoliko dana zarazio 78 osoba, tako da je druga po veličini bolnica u Harbinu morala da budei privremeno zatvorena, dodaje DW.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/DW)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.