PREMIJERA RUSIJE ZAMENIĆE OVAJ ČOVEK: On je ekspert u jednoj grani, zbog OVOGA je izabran!
Belousov će biti vršilac dužnosti funkcije premijera do povratka Mišustina, Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

mišustin je zaražen

PREMIJERA RUSIJE ZAMENIĆE OVAJ ČOVEK: On je ekspert u jednoj grani, zbog OVOGA je izabran!

Kada je Dmitrij Medvedev 2012. godine preuzeo funkciju premijera Rusije, imenovan je kao ministar za ekonomski razvoj, a 2013. postao je savetnik predsednika za ekonomska pitanja.

Objavljeno:

Ruski premijer Mihail Mišustin pozitivan je na korona virus, a dok bude trajao period njegovog oporavka menja će ga potpresednik vlade Andrej Belousov.

Belousov, inače doktor ekonomije, rođen je 17. marta 1959. godine, a diplomirao je ekonomiju na državnom Univerzitetu u Moskvi.

Od 1981. do 1986. godine Belousov bio je istraživač u laboratoriji za “čovek-mašina” sisteme na Matematičkom institutu, a u periodu od 1991. do 2006. godine bio prvi čovek Instituta za ekonomske prognoze u okviru ruske Akademije nauka.

Takođe, mediji navode da je od 2000. do 2006. bio spoljni savetnik premijera Rusije, a zatim je dve godine radio kao zamenik ministra za finansije, ekonomiju i trgovinu, a od 2008. do 2012. godine bio je direktor za finansije pri Vladi Rusije.

Kada je Dmitrij Medvedev 2012. godine preuzeo funkciju premijera Rusije, imenovan je kao ministar za ekonomski razvoj, a 2013. postao je savetnik predsednika za ekonomska pitanja. Pošto je Mišustin zamenio Medvedeva na mestu premijera, Belousov je imenovan kao prvi zamenik predsednika Vlade.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.