OGLASIO SE KIM DŽONG-UN! Njegova poruka je odjeknula i u Moskvi i u Vašingtonu, ali NIJE NJIMA NAMENJENA! (VIDEO)
Kim Džong-un, Foto: EPA / KCNA

VOĐA SEVERNE KOREJE

OGLASIO SE KIM DŽONG-UN! Njegova poruka je odjeknula i u Moskvi i u Vašingtonu, ali NIJE NJIMA NAMENJENA! (VIDEO)

Severnokorejski lider nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je održao sastanak političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong-un i dalje radi sa dokumentima, a poslao je i pismo zahvalnosti građevinskim radnicima na priobalnoj turističkoj lokaciji Vonsan-Kalma, objavio je glavni dnevni list u toj zemlji Rondong šinmun, nakon što je juče objavio vest o sličnom pismu građevinarima koji rade na modernizaciji grada Samjijon.

"Ccasni vrhovni vođa Kim Džong-un zahvalio je radnicima koji su aktivno učestvovali u izgradnji turističke lokacije Vonsan-Kalma", navodi se u članku, ali se ne precizira kog datuma je pismo poslato.

List nije objavio ni bilo kakvu novu sliku Kim Džong-una, prenosi Tas s.

Dok u svetu traju spekulacije o Kimovom zdravstvenom stanju, Rojters navodi izjavu južnokorejskog ministra za ujedinjenje Kim Jeon Ccula da ta zemlja nema obaveštajne podatke da se na severu dešava nešto neuobičajeno.

"Južnokorejska vlada ima obaveštajne podatke da sa sigurnošću može da kaže da nema indicija o bilo čemu neuobičajenom u Severnoj Koreji", rekao je Kim na sastanku parlamentarnog Odbora za ujedinjenje i spoljne poslove.

On je izrazio sumnju da je Kim bio podvrgnut operaciji, navodeći da pomenuta bolnica nema kapacitete da izvede takvu intervenciju.

Predsednik Odbora Jun Sang Hiun rekao je, međutim, da Kimovo odsustvo iz javnog života nagoveštava da on "ne radi kao obično".

"Nema izveštaja koji bi ukazali na to da je on donosio političke odluke od 11. aprila, što nas navodi da pretpostavimo da je ili bolestan ili izolovan zbog zabrinutosti u vezi sa korona virusom", rekao je Jun.

Savetnik južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina za spoljnu politiku Čung in Mun izjavio je juče da je Kim živ i zdrav i da se od 13. aprila nalazi u oblasti Vonsan.

Od prošle nedelje svetski mediji pišu kako je zdravstveno stanje Kim Džong Una narušeno, a mnogi su spekulisali i da li je živ.

Poslednjih dana pojavile su se informacije da je Kim bio podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji i da je posle nje u "vegetativnom stanju", ali te informacije nisu zvanično potvrđene.

Na društvenoj mreži Veibo pojavila se i fotografija na kojoj je Kim u staklenom kovčegu, ali nije potvrđeno da li je ona autentična ili montirana.

Severnokorejski lider nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je održao sastanak političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje.

Takođe, Kim Džong-un je nije prisustvovao ceremoniji 15. aprila, kada se obeležava rođendan njegovog dede Kim Il Sunga, osnivača Severne Koreje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.