DEVOJČICA (12) BEŽALA OD KORONAVIRUSA, PA UMRLA! Pešačila je 300 kilometara da bi izbegla policijski čas!
Ostalih 11 radnika završilo je u karantinu sledećih 14 dana, Foto: AP

strašna priča

DEVOJČICA (12) BEŽALA OD KORONAVIRUSA, PA UMRLA! Pešačila je 300 kilometara da bi izbegla policijski čas!

Odlučili su se na put, makar i pešice

Objavljeno:

U Indiji je preminula 12-godišnja devojčica nakon što je krenula na put od preko 300 kilometara pešice kako bi stigla kući za vreme karantina koji je aktiviran u Indiji, prenosi CNN.

Jamlo Madkam radila je u poljima čilija u selu Perur u saveznoj državi Telangana. Karantin je trebala završiti 14. aprila, ali produžena je do 11. maja, a 15. aprila Madkam i još 11 ostalih, među kojima je bio i njen rođak, započeli su put ka svom domu, saveznoj državi Čatsgar u srednjoj Indiji.

Odlučili su se na put, makar i pešice, zato što su ostali bez posla i nisu znali kad će karantin prestati, rekao je glavni zdravstveni službenik iz Čatisgara.

Tri dana kasnije preminula je pre nego što je stigla kući.

- Šetali su kroz planinsko područje kako bi izbegli policijske barikade puna tri dana. Jamlo ništa nije pojela tog jutra jer ju je mučio želudac i povraćala je. Sumnjamo da je disbalans elektrolita u teli zajedno s umorom doveo do njene smrti - rekao je službenik.

Ostalih 11 radnika završilo je u karantinu sledećih 14 dana, a njihovi uzorci poslati su na testiranje. Devojčica nije imala koronavirus.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.