Obama zvanično uz Hilari! Tramp: Hoće još četiri godine!
Foto: AP

podrška prvoj dami

Obama zvanično uz Hilari! Tramp: Hoće još četiri godine!

Predsednik SAD Barak Obama zvanično je podržao Hilari Klinton kao kandidata Demokratske partije pred izbore za Belu kuću 8. novembra, javlja BBC.
Objavljeno:

Kako navode, Obama je podržao Klintonovu nakon sastanka sa njenim rivalom iz tabora demokrata Bernijem Sandersom. U video snimku koji je bivša državna sekretarka i prva dama SAD tvitovala Obama govori kako je ona možda najkvalifikovanija osoba „ikada“ za ulogu predsednika. Obama i Klintonova će tako uskoro zajedno krenuti u kampanju.

foto: Fonetap

- Želim da vi koji ste uz mene od početka ovog neverovatnog putovanja budete prvi koji ćete znati da sam ja uz nju. Spreman sam i ne mogu da dočekam da krenemo u kampanju - kaže Obama na snimku. Kako kaže, sekretarka Klinton i senator Sanders su možda bili rivali tokom ovih izbora u stranci, ali su oboje patriote koje vole svoju zemlju i imaju viziju Amerike u koju želimo da verujemo.

Inače, Obama i Klintonova kandidovali su se jedno protiv drugog u trci za nominaciju demokrata 2008. godine i Obama je Hilari kasnije postavio za državnu sekretarku. Nakon što ju je Obama podržao Klintonova je za Rojters izjavila da joj to znači „najviše na svetu“. - Velika je radost i čast što smo predsednik Obama i ja tokom godina prešli put od žestokih suparnika do iskrenih prijatelja - izjavila je ona. Naravno, oglasio se i kandidat republikanaca Donald Tramp koji je tvitovao da Obamina podrška Hilari znači da želi „još četiri godine Obame, što ne želi niko“.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.