NEMA POVRATKA U NORMALNOST DO KRAJA 2020. GODINE: Virolog otkriva zašto se ne smemo opustiti!
Foto: Printskrin

reč stručnjaka

NEMA POVRATKA U NORMALNOST DO KRAJA 2020. GODINE: Virolog otkriva zašto se ne smemo opustiti!

- Stoga se moramo naviknuti na ovakvu situaciju sigurno do kraja 2020 - zaključio je Kramer.

Objavljeno:

Florian Kramer je virolog koji sa svojim timom istražuje mogućnosti lečenja koronavirusa na medicinskom fakultetu Icahn u Njujorku . Njegov zdravstveni rad je usresređen na pronalaženje univerzalne vakcine za sezonski grip.

U intervjuu za Deutsche Welle objasnio je koje terapije već deluju i koliko dugo će stroge mere biti na snazi.

- Širenje virusa se više ne može u potpunosti zaustaviti i nije ga bilo moguće zaustaviti ni krajem februara. Ipak, zalažemo se za ove mere, jer moramo poravnati epidemiološku krivu o kojoj svi govore. Ako se virus nekontrolisano širi, dobija se veliki broj teško oboljelih u kratkom roku koji preplavljuju zdravstveni sistem, a time bi i stopa smrtnosti bila veća. Sada se radi na tome da se ublaži šteta koju će virus naneti. Do tada je moguće da će se veliki postotak populacije zaraziti, a dalje širenje ćemo uspeti zaustaviti kad vakcina bude gotovo - rekao je Kramer i dodao:

- Mislim da će se ova situacija nastaviti bar do sredine ili kraja maja i tada će možda biti moguće da se društvene aktivnosti do određene mere vrate u normalu. Ali može se dogoditi da negde ponovo izbije epidemija i onda se ponovo moramo vratiti na ovakav režim života. Moramo očekivati da će se talasi pandemije ponovo pojaviti i tokom leta , jeseni i zime, stoga se moramo naviknuti na ovakvu situaciju sigurno do kraja 2020 - zaključio je Kramer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.