SZO SE OGLASILA POVODOM REVIZIJE ŽRTAVA KORONE U KINI: Objasnili zašto je ovo bilo izuzetno važno za ceo svet!
Džao je novinarima rekao da je revizija smrtnih slučajeva u Vuhanu rezultat statističke provere, Foto: EPA/YUAN ZHENG

koronavirus

SZO SE OGLASILA POVODOM REVIZIJE ŽRTAVA KORONE U KINI: Objasnili zašto je ovo bilo izuzetno važno za ceo svet!

Ona je rekla da su kineske vlasti pregledale sve podatke iz pogrebnih službi

Objavljeno:

Revizija broja slučajeva preminulih od korona virusa u Kini je pokušaj da se nijedan slučaj ne ostavi nedokumentovanim, izjavila je danas na konferenciji za novinare epidemiolog Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Marija van Kerhov.

Ona je rekla da su kineske vlasti pregledale sve podatke iz pogrebnih službi, domova za stare, bolnica i pritvorskih centara, kao i broj pacijenata koji je preminuo kod kuće i gradu Vuhanu, gde je izbila epidemija korona virusa, preneo je Rojters.

Ranije danas, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Lijian izjavio je posle revizije podataka o broju mrtvih i zaraženih u toj zemlji da Kina nikad nije zataškavala razmere epidemije korona virusa i da vlada to ne dopušta.

Zvaničnici Vuhana, grada u kojem je izbila pandemija korona virusa, korigovali su prethodno broj onih koji su preminuli od virusa COVID-19 i dodali još 1.290 žrtava, odnosno skoro 50 odsto više, tako da ih je ukupno 3.869.

Džao je novinarima rekao da je revizija smrtnih slučajeva u Vuhanu rezultat statističke provere, kao i da je to uobičajena međunarodna praksa.

Revidiran je i ukupan broj žrtava u Kini i iznosi 4.632, u odnosu na ranijih 3.342, objavile su kineske zdravstvene vlasti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.