MELANIJA MOLI LJUDE DA NOSE MASKE, a Tramp neće da je stavi: KAŽE DA JE OVO BOLJE
Melanija nosi, a Tramp ne nosi zaštitnu masku, Foto: EPA/Jim Lo Scalzo

neslaganje supružnika

MELANIJA MOLI LJUDE DA NOSE MASKE, a Tramp neće da je stavi: KAŽE DA JE OVO BOLJE

Različiti stavovi po pitanju zaštite predsednika SAD i prve dame

Objavljeno: 13:45h

Donald Tramp odbija da nosi zaštitnu masku na licu, za razliku od svoje supruge Melanije koja apeluje na sve da nose maske i zaštitu od zaraze koronavirusom.

Prva dama SAD uključila se u borbu protiv koronavirusa. Ona je snimila je video u kojem poziva ljude da nose maske, a nakon toga je objavila svoju fotografiju s maskom.

- Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nastavlja da proučava širenje Covida-19, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mestima, na kojima je teško održavati mere socijalnog distanciranja, poput prodavnica sa prehrambenim proizvodima i apoteka. Upamtite, to ne zamenjuje socijalno distanciranje. To je samo još jedna mera kako bismo bili sigurni - kazala je Melanija.

U videu nije stavila masku, ali je malo kasnije objavila je fotografiju na kojoj je nosi.

Njen muž, američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice je govorio o preporukama Centra za kontrolu bolesti oko nošenja zaštitnih maski. Deo zdravstvenih radnika pre toga je iskazao zabrinutost da bi maske mogle pogodovati infekciji jer se natope tokom nošenja, a pojavio se i strah da ih neće biti dovoljno za zdravstvene radnike ako ih građani pokupuju, prenosi "index.hr".

Ipak, krajnja preporuka američkih stručnjaka je da maske ne odmažu jer brojni zaraženi koronavirusom nemaju simptome. Osim toga, dok ih nose, ljudi u manjoj mjeri dodiruju nos i usta.

Tramp je Amerikancima savetovao da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mesta. Iako on sam ima fobiju od mikroba, naglasio je da neće nositi masku. "Ne želim da je nosim, to je samo preporuka", rekao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.