OVO JE PRAVA ISTINA O BOLNICAMA! Nema opreme za lekare, nema ključnih sredstava, ovo je VELIKI PROBLEM u SAD!
Bolnicama u SAD ponestaje osnovnog materijala za rad, ilustracija, Foto: Profimedia

LOŠE STANJE

OVO JE PRAVA ISTINA O BOLNICAMA! Nema opreme za lekare, nema ključnih sredstava, ovo je VELIKI PROBLEM u SAD!

Asocijacija insistria da se sve raspoložive snage i resursi usmere na prvu liniju fronta koji se bori protiv epidemije, naglasila je Mičel

Objavljeno:

Američka asocijacija bolnica saopštila je da su bolnički službenici zabrinuti zbog nedostatka ključnih medicinskih potrepština, uključujući lekove za pacijente i ličnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike.

"Ne prolazi ni jedan dan a da neka od bolnica u našem zdravstvenom sistemu nije zabrinuta zbog nestašice zaštitne opreme za heroje koji se bore u prvim redovima," izjavila je Ališa Mičel, stariji potpredsednik za komunikacije u Asocijaciji.

Ona je rekla da su veoma zabrinuti, kako zbog nedostaka opreme, tako i zbog manjka ventilatora i druge ključne medicinske opreme, a u poslednje vreme dobijaju izveštaje i da je manjak lekova koji su neophodni za lečenje pacijenata zaraženih korona virusom.

Asocijacija insistria da se sve raspoložive snage i resursi usmere na prvu liniju fronta koji se bori protiv epidemije, naglasila je Mičel.

Tokom konferencije za medije u Beloj kući, predsednik Donald Tramp je rekao kako su bolnički administratori u direktnoj komunikaciji s vladom i da su na svim nivoima zdravstvene ustanove snabdevene barem najneophodnijom opremom.

Asocijacija bolnica tvrdi, s druge strane, da nemaju ni najneophodniju opremu kao što su maske koje bi ih zaštitile tokom lečenja pacijenata obolelih od korona virusa.

Guvereneri država koje su najviše pogođene pandemijom, kao što su to Njujork i Luizijana, takođe su upozoravali na nestašicu medicinske opreme, navode američki mediji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.