POČEĆEMO SA SAHRANJIVANJEM MRTVIH PO PARKOVIMA: Ovo obaveštenje diglo je sve na noge!
U Njujorku sve više mrtvih, Foto: EPA / JUSTIN LANE

šok izjava

POČEĆEMO SA SAHRANJIVANJEM MRTVIH PO PARKOVIMA: Ovo obaveštenje diglo je sve na noge!

Nakon što su Levinove reči izazvale buru na društvenim mrežama, on je na Tviteru objasnio da se radi samo o „mogućnosti na koju se grad priprema“

Objavljeno:
  • 110

Uticajni član zakonodavnog Gradskog veća Njujorka Mark Levin izjavio je da će žrtve Kovida-19 biti „privremeno sahranjivane“ u gradskim parkovima, dok je gradonačelnik Njujorka potvrdio da gradu mogu zatrebati lokacije za „privremeno“ sahranjivanje, ali je odbio da komentariše parkove.

- Uskoro ćemo početi sa ‘privremenim sahranjivanjem’. Za to će verovatno biti iskorišćeni njujorški parkovi. Da, dobro ste pročitali. Biće iskopani rovovi za 10 sanduka u nizu - napisao je Levin.

Nakon što su Levinove reči izazvale buru na društvenim mrežama, on je na Tviteru objasnio da se radi samo o „mogućnosti na koju se grad priprema“ i dodao da, ako stopa smrtnosti dovoljno opadne, to neće biti potrebno.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je na današnjoj konferenciji za novinare prokomentarisao ovu mogućnost.

- Moguće je da ćemo morati da organizujemo privremeno sahranjivanje i imamo mogućnosti za to – to je sve što ću reći - odgovorio je de Blazio.

Guverner države Njujork Endrju Komo je, pak, izjavio da od gradskih vlasti nije čuo za ovaj problem.

Prema poslednjim podacima, u državi Njujork je registrovano 130 hiljada obolelih, a preminulo je 4,7 hiljada osoba. Većina slučajeva je registrovana u gradu Njujorku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media