OGLASIO SE I MINISTAR ZDRAVLJA: Situacija je i dalje dramatična, ništa još nije gotovo
Četvrta stavka na spisku ministra zdravlja se odnosi se na brisove/tampone, koje je potrebno provesti masovno, Foto: Printscreen/Twitter

PROCENE

OGLASIO SE I MINISTAR ZDRAVLJA: Situacija je i dalje dramatična, ništa još nije gotovo

Četvrta stavka na spisku ministra zdravlja se odnosi se na brisove/tampone, koje je potrebno provesti masovno

Objavljeno:

Italijanski ministar za zdravstvo Roberto Speranza izjavio je danas -"nije gotovo, situacija ostaje dramatična,vanredna situacija se nastavlja i pred nama su drugi teški meseci", uz navođenje pet ključnih tačaka u daljoj borbi protiv epidemije korona.

U intervjuu dnevniku "La Repubblica" on je predočio sledeće korake države u borbi protiv koronavirusa: nastavak socijalnog distanciranja, široka upotreba sredstva zaštite za sve, a ne samo zadrvstvene radnike, opremanje bolnica za Covid19 na celoj teritoriji zemlje, jačanje lokalnih zdravstvenih mreža, masovno testiranje i mapiranje broja zaražžeinih u Italiji, gde upućuje.

On i na upotrebu mobilnih aplikacija, korejski model, za proveru kontakata onih koji su pozitivni na COVID19.

Bolnice za Covid predstavljaju, treću tačku plana ministra iz dva razloga, pre svega zato što se ne može isključiti talas povratka epidemije sve dok ne postoji vakcina te zato što su zato što su mešovite bolnica u ovom kontekstu neizvodljiva.

Previše je rizično za druge pacijente, previše rizično za sve osoblje.

Četvrta stavka na spisku ministra zdravlja se odnosi se na brisove/tampone, koje je potrebno provesti masovno.

Ovaj postupak će omogućiti ,,virusno mapiranje teritorija" sa uzorkom miliona građana. Samo na taj način moći će se znati koliko je Italijana, zarazeno virusom, koliko je imunih, koliko i u kojem područje se ljudi mogu vratiti normalnom životu.

Mobilna aplikacija će omogućiti da utvrde brzo sva kretanja i kontakti zarazenog pacijenta u posljednjih 48 sati prije infekcije, sto omogućava da pokretanje "kućne njege" onih koji bi mogli biti zarazeni ili su već.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.