PRE DVE NEDELJE PARTIJALI SU NA PLAŽI: Danas je 28 njih zaraženo od korona virusa
Studenti nisu odustali od žurki, Foto: Youtube printscreen

neodgovorno ponašanje

PRE DVE NEDELJE PARTIJALI SU NA PLAŽI: Danas je 28 njih zaraženo od korona virusa

Desetine drugih koji su verovatno bili izloženi i u kontaktu sa 28 studenata su pod nadzorom

Objavljeno:

Zdravstveni zvaničnici Ostina u Teksasu rekli su u utorak da je 28 studenta tesitrano pozitivno na COVID-19 nakon povratka iz Meksika.

Desetine drugih koji su verovatno bili izloženi i u kontaktu sa 28 studenata su pod nadzorom. Neki od studenata vratili su se u Teksas na različitim komercijalnim letovima.

Prema izjavi grada Ostina, javni zdravstveni radnici i univerzitetsko osoblje su kontaktirati svakog studenta koji je doputovao iz Meksika sa popularnog raspusta koji se u SAD zove "spring break".

Zdravstveni stručnjaci u SAD započeli su pre nekoliko nedelja upozoravati na opasnost od koronavirusa i važnost socijalnog distanciranja. Takva upozorenja, međutim nisu doprla do studenata koji nastavljaju sa žurkama na plaži i izletima.

Zdravstveni zvaničnici Ostina rekli su da su od 28 osoba, četvoro njih nisu imale simptome. Ostali studenti iz grupe od 70 sada su pod karantinom i nadgledaju ih. Takođe će proći testove COVID-19.

Portparol Univerziteta u Teksasu, J.B. Bird, rekao je da univerzitet blisko sarađuje sa službenicima javnog zdravstva u Ostinu da pomognu u pronalaženju kontakata.

Kabo San Lukas, gde su studenti putovali, nalazi se u meksičkoj državi Baja Kalifornija Sur. Prema podacima meksičkog ministarstva zdravlja, država je već prijavila 13 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Država u celini ima više od hiljadu ukupno potvrđenih slučajeva COVID-19 sa 20 smrtnih slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ibitimes.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.