OČAJNIČKI VAPAJ GUVERNERA NJUJORKA: Molim vas, molim vas, pomozite nam!
Endi Kuomo, guverner Njujorka, Foto: Profimedia

UŽAS

OČAJNIČKI VAPAJ GUVERNERA NJUJORKA: Molim vas, molim vas, pomozite nam!

Kuomo je rekao da je gradu Njujorku, u kojem je najveći broj od obolelih u istoimenoj saveznoj državi, potrebno još milion zdravstvenih radnika

Objavljeno: 08:04h

Guverner Njujorka Endrju Kuomo zamolio je danas zdravstvene radnike volontere da hitno dodju i pomognu, pošto je broj umrlih od koronavirusa u toj američkoj državi porastao na 1.218 ljudi.

"Molim vas, dodjite u Njujork da nam pomognete. Izgubili smo više od 1.000 Njujorčana", rekao je Kuomo, prenosi Asošiejted pres. Desetine hiljada penzionisanih ili pomoćnih sestara i doktora već je došlo u Njujork da pomogne.

Kuomo je danas rekao da je gradu Njujorku, u kojem je najveći broj od obolelih u istoimenoj saveznoj državi, potrebno još milion zdravstvenih radnika.

Juče je u njujoršku luku stigao vojni brod-bolnica sa 1.000 kreveta kako bi pomogao bolnicama suočenim s velikim brojem zaraženih korona virusom. Na brodu sa 12 operacionih sala i 1.200 bolničara, biće pacijenti kojima je potrebna intenzivna nega, a nisu inficirani korona virusom.

Vlasti upozoravaju da bi sa zdravstvenom krizom koja je njujorške bolnice dovela do kritične tačke uskoro mogli da se suoče i drugi gradovi širom SAD.

Zaraza korona virusom do sada je u SAD potvrdjena kod više od 160.000 ljudi, od kojih je umrlo blizu 3.000 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.