KASNO SU SE SETILI: Britanci tek sada shvataju koronu kao ozbiljnu pretnju!
Britanci počeli da shvataju ozbiljnost situacije, Foto: Profimedia

epidemija korone u britaniji

KASNO SU SE SETILI: Britanci tek sada shvataju koronu kao ozbiljnu pretnju!

Pandemija će imati negativan uticaj na britansku ekonomiju u celini, kao i na zapošljavanje i nezaposlenost

Objavljeno: 14:00h

Velika Britanija nalazi se u nezavidnoj poziciji zbog pandemije koronavirusa. Engleski premijer Boris Džonson nedavno je saopštio nove, pooštrene mere kako ne bi li se epidemija suzbila. Zato će, Britanci praktično biti u karantinu. Kako piše na portalu Statista, "britanci su počeli da koronavirus smatraju kao ozbiljnu pretnju". Prenosimo vam tekst:

Kako se u Ujedinjenom Kraljevstvu broj zaraženih i smrtnih slučajeva povećava i dok vlada nastavlja sa restriktivnim merama, čini se da su sada Britanci ozbiljnije shvatili pretnju koronavirusa. U moru stvari povezanih sa pandemijom, ova promena u kolektivnoj svesti desila se veoma brzo.

Poredeći podatke do kojih je došao portal YouGov u odnosu na prethodnu nedelju, udeo ispitanika koji smatraju da će koronavirus imati dalekosežne posledice po ekonomiju i druge povezane aktivnosti se povećava- kao i sam strah da će biti zaraženi koronavirusom (ovde nije prikazano).

Ono oko čega se javno mnjenje slaže jeste da će pandemija imati negativan uticaj na britansku ekonomiju u celini, kao i na zapošljavanje i nezaposlenost.

Infographic: Brits start to take coronavirus threat more seriously | Statista You will find more infographics at Statista

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Statista)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.