JAGMA ZA VESTIMA: U konzumaciji sadržaja tokom pandemije prednjači Italija!
Zemlje koje konzumiraju najviše sadržaja u porteklih nedelju dana, Foto: Profimedia

objektivno informisanje

JAGMA ZA VESTIMA: U konzumaciji sadržaja tokom pandemije prednjači Italija!

Korišćenje internet sadržaja prati se na globalnom nivou

Objavljeno:

Pandemija koronavirusa povlači za sobom potrebu za brzim i preciznim informisanjem. Zbog toga je internet portal Statista, specijalizovan za statistiku, sproveo istraživanje o konzumaciji medijskog sadržaja u Evropi tokom pandemije. Na njihovoj internet stranici možete dobiti najtačnije i pravovremene podatke. Kako stoji u njihovom tekstu:

Dok se svet bori sa pandemijom koronavirusa, koju neke svetske vlade opisuju kao najtežu krizu još od Drugog svetskog rata, potreba za tačnim i potpunim informacijama nikada nije bila veća kao sada. Glad za vestima može se videti u analizi koju je sproveo Comscore o poseti ključnim izvorima masovnog informisanja i aplikacijama u Evropi.

Kako njihova infografika pokazuje, ako se posmatra korišćenje medijskog sadržaja od početka godine do sredine marta, Italija, evropska država koja je najteže pogođena, imala je najveći porast u procentu onih koji koriste onlajn sadržaje od 142% od svih država uključene u ovo istraživanje.

Korišćenje internet sadržaja prati se na globalnom nivou, kada Netfliks na primer, redukuje kvalitet svog sadržaja kako ne bi opterećivao sistem. U istom tonu, današnje planirano pokretanje internet platforme Dizni+ odloženo je na zahtev vlasti.

Infographic: Coronavirus Drives European Hunger For News | Statista You will find more infographics at Statista

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Statista)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.