RUSKI LEKAR OBJASNIO ZAŠTO JE TOLIKO ZARAŽENIH U ITALIJI: On misli da je ovo KLJUČNO
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu je do sada zaraženo oko 330.000 ljudi, Foto: Youtube printscreen/ABC News, Ilustracija

upozorenje

RUSKI LEKAR OBJASNIO ZAŠTO JE TOLIKO ZARAŽENIH U ITALIJI: On misli da je ovo KLJUČNO

Italija se nalazi na prvom mestu u Evropi po broju zaraženih koronavirusom

Objavljeno: 09:48h

Ruski lekar Aleksandar Mjasnikov smatra da je uzrok visoke smrtnosti u Italiji od koronavirusa odbijanje vlasti da na vreme hospitalizuje inficirane osobe.

Po mišljenju Mjasnikova, italijanske bolnice su preplavljene ogromnim brojem pacijenata jer su vlasti izabrale pogrešnu taktiku borbe protiv virusa i u tome izgubile vreme. Tek su počele da dižu uzbunu kada je već bilo kasno.

Zbog toga inficirane osobe, bez težih simptoma, šalju kući umesto da ostave u bolnicu i u potpunosti izoluju, kao što rade u Rusiji.

To „sedi kući“ verovatno ne funkcioniše: to rođaci uđu, na tren se izađe da se prošeta pas i tako dalje“, napisao je lekar na svom telegram-kanalu.

Italija se nalazi na prvom mestu u Evropi po broju zaraženih koronavirusom, a po broju žrtava je ispred Kine. Prema poslednjim podacima, na Apeninskom poluostrvu je zabeleženo 60.000 zaraženih, od čega je 5.600 preminulo.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu je do sada zaraženo oko 330.000 ljudi, od čega je 14.100 preminulo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.