NERASKIDIVA VEZA SEVERNE ITALIJE I VUHANA: Ovo je PRAVI RAZLOG zbog kojeg Italija ima toliko zaraženih!
Italija i Vuhan su povezani direktinim letovima, Foto: EPA / MATTEO CORNER

ekonomija učinila svoje

NERASKIDIVA VEZA SEVERNE ITALIJE I VUHANA: Ovo je PRAVI RAZLOG zbog kojeg Italija ima toliko zaraženih!

Južna Koreja, Tajvan, Singapur i Japan su mnogo bliže Kini, ali još uvek nisu pretrpeli ni blizu ukupnog broja slučajeva ili broja smrtnih slučajeva koji su zadesili Italiju

Objavljeno:

Italiju je opustošio koronavirus.

Sa pretežno starijim stanovništvom koje je u proseku 7-8 godina starije od stanovništva Sjedinjenih Država i zdravstvenim sistemom drugog nivoa, Italija nije bila ni blizu pripremljena za bavljenje ovom pandemijom.

Širenje u Italiji je bilo žestoko i neumoljivo. Atlantic Magazine piše o italijanskoj politici u vezi sa koronavirusom:

- Oni koji su previše stari i nemaju velike šanse za oporavak ili imaju "premali" broj preostalih godina življenja čak i ako bi preživeli virus, ostavljeni su da umru.

Zašto je Italija toliko katastrofalno propatila od ovog virusa koji potiče iz grada Vuhan u Kini? Južna Koreja, Tajvan, Singapur i Japan su mnogo bliže Kini, ali još uvek nisu pretrpeli ni blizu ukupnog broja slučajeva ili broja smrtnih slučajeva koji su zadesili Italiju. Singapur još nije imao nijednu smrt.

Odgovor leži u vezi između severne Italije i Vuhana u Kini. Dve vrlo naizgled daleke geografske regije su zapravo izuzetno povezane. Italija je bila prva zemlja koja je ponudila direktne letove iz Evrope do Kine pre 50 godina i takođe bila prva zemlja G-7 koja je prihvatila Kinesku inicijativu za infrastrukturu i puteve.

Severna Italija ima veoma naprednu industriju mode i odeće. Mnogi od najpoznatijih brendova širom sveta, od Gučija do Prade, potiču iz regiona. Kako je Kina ponudila jeftinije izrade za svoje fabrike odeće, sve više i više italijanskih modnih kuća premestilo je posao u Kinu, tačnije Vuhan.

Italija je stvorila direktne letove iz Vuhana i dozvolila preko 100.000 građana iz Kine da se presele u Italiju i rade u fabrikama. Pored toga, kako su Kinezi postali sve bogatiji tokom poslednje dve decenije, sve više i više kineskih državljana selilo se u severnu Italiju da bi živelo, a mnoge Kinezi su kupili italijanske firme.

Danas, prema rečima Fortune Magazine, u Italiji živi više od 300.000 kineskih državljana, a preko 90% njih radi u italijanskoj industriji odeće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rebelionresearch)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.