BROJ UMRLIH U ITALIJI PLAŠI CELU PLANETU, ALI SE KONAČNO POJAVILA JEDNA DOBRA VEST: Ovaj podatak uliva nadu!
U Italiji konačno usporava broj novozaraženih, Foto: EPA / CESARE ABBATE

karantin deluje

BROJ UMRLIH U ITALIJI PLAŠI CELU PLANETU, ALI SE KONAČNO POJAVILA JEDNA DOBRA VEST: Ovaj podatak uliva nadu!

Najnovije brojke italijanskog odeljenja za civilnu zaštitu pokazale su da ukupan broj slučajeva u zemlji i dalje raste, ali sporijim tempom

Objavljeno:

Italija je u nedelju prijavila 651 smrti od novog koronavirusa, čime je broj ukupnih smrtnih slučajeva iznosio 5,476, što je i dalje najviše na svetu.

Najnovije brojke italijanskog odeljenja za civilnu zaštitu pokazale su da ukupan broj slučajeva u zemlji i dalje raste, ali sporijim tempom, povećavajući se za 9% u subotu i dostigavši 46.638.

Povećanje signalizira usporavanje u poređenju sa prosečnim porastom od 15% u poslednje dve nedelje. Ukupan broj oporavljenih dosegao je 7.024.

- Ovi brojevi pokazuju da je došlo do poboljšanja i nadamo se da će se ovaj trend potvrditi, ali ne možemo još spustiti gard - rekao je Anđelo Boreli, šef italijanskog odeljenja za civilnu zaštitu, tokom svoje dnevne konferencije za novinare.

Epicentar italijanske epidemije i dalje je oblast severne Lombardije, koja broji sada 3.456 žrtava. Premijer Đuzepe Konte kasno u subotu najavio je stroža pravila karantina za borbu protiv zaraze, koju je nazvao "najgorom krizom za Italiju od Drugog svetskog rata".

Virus, koji se pojavio u decembru u Vuhanu, u Kini, proširio se na najmanje 169 zemalja i regiona širom sveta, prema podacima koje je prikupio američki univerzitet Džon Hopkins. Od više od 318.600 potvrđenih slučajeva, broj smrtnih slučajeva sada premašuje 13.600, a gotovo 95.000 se oporavilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Anadoly agency)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.