VAŽNO: Google pokrenuo sajt sa informacijama koje anticipiraju tok SITUACIJE SA KORONOM
Gugl / Ilustracija, Foto: AP

POKRENULI VEB SAJT

VAŽNO: Google pokrenuo sajt sa informacijama koje anticipiraju tok SITUACIJE SA KORONOM

Srbija je pre nešto više od dve nedelje pokrenula sajt covid19. rs na kome građani mogu da dobiju sve najavažnije informacije o koronavirusu

Objavljeno:

Google je u SAD pokrenuo vebsajt o koronavirusu fokusiran na obrazovanju, prevenciji i lokalnim resursima u borbi protiv pandemije koja je zahvatila 171 zemlju, a samo u najpogođenihim državama Vašington i Njujork odnela 170 života.

Google navodi da ima u planu da u narednim danima takav blog.post (Connecting people with COVID-19) sa informacijama i izvorima koji daleko anticipiraju tok situacije, proširi i na druge zemlje i jezike.

Najveći svetski pretrazivač podseća da je od početka godine najtaraženija reč upravo koronavirus i da je već u martu postala najmanje dva puta više traženjia o najčesće traženih a to su vesti i vreme.

Google navodi da je trenutno fokusiran na SAD i zato što se stanje koronavirusa u zemlji drastično promenilo u poslednjih nedelju dana - više od 80 miliona Amerikanaca, odnosno četvrtina, je pod virutalnim ključem - naređeno im je ostanu u kući u pokušaju da se uspori virus.

Google navodi da je u cilju obezbeđivanja najpreciznijih podataka koji bi objedinili informacije o bezbednosti i prevenciji, doniranju pomoći kao I o drugim resursima važnim za pojedince, nastavnike i kompanije sarađivao je sa relevantnim agencijama i vlastima, Prema podacima jednog od njih, Univerziteta Džons Hopkins prvog koji se bavi istrazivanjima, a osnovan je 1876. I po poslednjim podacima od 21. marta pred ponoć postoji više od 26,747 slučajeva, a najmanje 300 ljudi je umrlo Na početnoj strani sajta pod nazivom Povezujemo ljude sa COVID-om, informacijama i izvorima, su kratki video programi Kako se zaštiti od Covid 19. Šta odrasli moraju da znaju od o koronavirusu, a sav sadržaj je napravljen i na znakovnom jeziku.

Srbija je pre nešto više od dve nedelje pokrenula sajt covid19. rs na kome građani mogu da dobiju sve najavažnije informacije o koronavirusu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.