ZBOG KORONAVIRUSA POČINJE NOVA DRASTIČNA MERA: Tiče se vašeg telefona, evo u čemu je stvar!
Mobilni telefon / Ilustracija, Foto: Stock

nova mera

ZBOG KORONAVIRUSA POČINJE NOVA DRASTIČNA MERA: Tiče se vašeg telefona, evo u čemu je stvar!

Izraelska vlada počela je da raspoređuje tehnologiju za praćenje mobilnih telefona u cilju borbe protiv korona virusa

Objavljeno:

Izraelska vlada odobrila je danas hitne mere koje će omogućiti bezbednosnoj agenciji te zemlje „Šin bet“ da u naredne dve nedelje pristupi podacima mobilnih telefona građana kako bi pratila kretanje zaraženih korona virusom. Nadgledanje telefona jedna je od najdrastičnijih mera u svetu do sada donetih zbog širenja koronavirusa.

Kako prenosi Rojters, izraelska vlada počela je da raspoređuje tehnologiju za praćenje mobilnih telefona u cilju borbe protiv korona virusa i izdala je direktive kojima poziva ljude da ne napuštaju svoje domove.

Izraelsko Ministarstvo zdravlja koristiće podatke kako bi lociralo zaražene i upozorilo one koji su bili u njihovoj blizini, navela je vlada. Međutim, korišćenje tehnologije za borbu protiv terorizma u cilju praćenja zaraženih virusom i svih koji su bili u kontaktu sa njima privuklo je kritike grupa za zaštitu građanskih prava još nakon što ih je premijer Benjamin Netanijahu predložio tokom vikenda. Izraelske vlasti navode da je cilj sajber monitoringa, koji će biti na snazi u naredne dve nedelje, isključivo zaustavljanje širenja korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.