CRNA GORA JEDINA U EVROPI BEZ VIRUSA: Ovo je spisak svih zemlja koje i dalje ODOLEVAJU zarazi!
Ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski

izvukle su se

CRNA GORA JEDINA U EVROPI BEZ VIRUSA: Ovo je spisak svih zemlja koje i dalje ODOLEVAJU zarazi!

Australija i Okeanija je kontinent sa najmanjim brojem država u kojima je registrovano prisustvo koronavirusa

Objavljeno:

Koronavirus zasad nije registrovan u 54 države koje su punopravne članice Ujedinjenih nacija, a zaraženih ima na svim kontinentima izuzev Antartika, govore podaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Koliko se virus raširio po svetu ilustruje činjenica da među 25 zemalja sa najvećom populacijom nema nijedne koja nije pogođena koronavirusom. Najmnogoljudnija država u kojoj nije potvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom je Mjanmar sa oko 54 miliona stanovnika.

Crna Gora je jedina država na tlu Evrope u kojoj nije registrovan nijedan slučaj zaraze koronavirusom, a pored evropskog kontinenta opakim virusom najviše je pogođena Južna Amerika, u kojoj je COVID-19 potvrđen u svih 12 država.

Australija i Okeanija je kontinent sa najmanjim brojem država u kojima je registrovano prisustvo koronavirusa – svega dve. Ipak, u pitanju su Australija i Novi Zeland, države koje naseljava gotovo tri četvrtine ukupne populacije najmanjeg kontinenta.

Koronavirus je zahvatio više od polovine država na afričkom kontinentu – 25 od 54, dok je u Aziji od koronavirusa pošteđeno stanovništvo svega devet od ukupno 47 zemalja.

U nastavku je spisak država punopravnih članica UN u kojima nije potvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom:

Evropa (1): Crna Gora.

Azija (9): Istočni Timor, Jemen, Kirgistan, Laos, Mjanmar, Severna Koreja, Sirija, Tadžikistan i Turkmenistan.

Afrika (25): Angola, Bocvana, Burundi, Gambija, Gvineja Bisao, Eritreja, Zambija, Zelenortska Ostrva, Zimbabve, Južni Sudan, Komori, Lesoto, Libija, Madagaskar, Malavi, Mali, Mauricijus, Mozambik, Niger, Sao Tome i Prinsipe, Sijera Leone, Esvatini, Uganda, Čad i Džibuti.

Severna Amerika (7): Barbados, Belize, Grenada, Dominika, Nikaragva, Sent Kits i Nevis i Haiti.

Australija i Okeanija (12): Vanuatu, Kiribati, Maršalska Ostrva, Savezne Države Mikronezije, Nauru, Palau, Papua Nova Gvineja, Samoa, Solomonova Ostrva, Tonga, Tuvalu i Fidži.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.