POLITIČAR NAPAO PRAVOSLAVNU CRKVU: Vaš stav prema KORONAVIRUSU je NEODGOVORAN I NEKOREKTAN!
Peter Pelegrini, Foto: Printscreen Youtube

izrevoltiran

POLITIČAR NAPAO PRAVOSLAVNU CRKVU: Vaš stav prema KORONAVIRUSU je NEODGOVORAN I NEKOREKTAN!

On je to izjavio povodom odluke Pravoslavne crkve da ne poštuje naredbu centralnog kriznog štaba o zabrani organizovanja javnih događaja, uključujući i crkvene službe

Objavljeno: 15:39h

Slovački premijer Peter Pelegrini izjavio je da je stav Pravoslavne crkve u toj zemlji neodgovoran i nekorektan.

On je to izjavio povodom odluke Pravoslavne crkve da ne poštuje naredbu centralnog kriznog štaba o zabrani organizovanja javnih događaja, uključujući i crkvene službe, preneo je sinoć TASR.

"Iznenađen sam i razočaran sa tim stavom, crkva treba da pomaže narodu, a ne da ugrožava javno zdravlje zbog sebičnog pridržavanja tradiciji", rekao je Pelegrini komentarišući to što Pravoslavna crkva želi da nastavi sa verskim obredima.

Kako je rekao, pozvaće još jednom Pravoslavnu crkvu da revidira i izmeni svoj stav i istakao činjenicu da država na korona virus gleda kao na pretnju po zdravlje.

"Ukoliko ne budu poštovali propise i nastave tvrdoglavo da promovišu svoj stav, biću prvi koji će pokrenuti sankcije protiv njih", rekao je Pelegrini.

Slovačka pravoslavna crkva odlučila je u utorak da nastavi da održava verske službe koje uključuju i ljubljenje ikona i pričešće koje podrazumeva pijenje vina iz iste čaše, uz obrazloženje da je potrebno obezbediti duhovne i materijalne potrebe, kao i da ne smatra da su verski obredi rizični.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.