U ŠPANIJI OTKRIVEN PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA! Oglasila se vlada, u pitanju je žena koja se vratila iz Italije!
Koronavirus / Ilustracija, Foto: AP

OPASNO

U ŠPANIJI OTKRIVEN PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA! Oglasila se vlada, u pitanju je žena koja se vratila iz Italije!

Španska vlada je saopštila da je jedna žena iz Barselone pozitivna na koronavirus nakon nedavnog putovanja u severnu Italiju, gde ima više od 280 obolelih

Objavljeno:

U Španiji je danas otkriven prvi slučaj koronavirusa na kopnu, nakon što je hotel sa četiri zvezdice na Kanarskim ostrvima izolovan jer je otkriveno da su jedan gost, a potom i njegova supruga, zaraženi.

Španska vlada je saopštila da je jedna žena iz Barselone pozitivna na koronavirus nakon nedavnog putovanja u severnu Italiju, gde ima više od 280 obolelih, preneo je Rojters.

Portparolka španske vlade Maria Hesus Montero izjavila je ranije danas da će gosti u hotelu, u kojem je boravio Italijan s dijagnozom koronavirusa, ostati u hotelu dok drugi test u potpunosti ne potvrdi infekciju.

"Za sada će gosti ostati u hotelu do drugog testa i zavisno od rezultata, biće preduzete odgovarajuće zdravstvene mere", rekla je Montero na nedeljnoj konferenciji za štampu.

Ona je dodala da je supruga Italijana zadržana u izolaciji i testirana na virus na ostrvu Tenerife.

Hotel H10 Kosta Adehe Palas na Tenerifima nije želeo da pruži komentar, rekao je recepcioner kompanije sa sedištem u Barseloni, koja upravlja hotelom.

Gost Kristofer Bets rekao je telefonom iz svoje sobe da su na svim ulazima u hotel stacionirani policijski automobili.

"Rečeno nam je da smo u karantinu zbog italijanskog lekara koji je pozitivan na koronavirus. Sve u hotelu deluje normalno, osim što ne možemo da izađemo", rekao je on.

Španske zdravstvene vlasti saopštile su da će testirati goste hotela i osoblje. Kasno juče saopšteno je da je jedan italijanski lekar koji je bio na letovanju na Tenerifima bio pozitivan na test na koronavirus.

Danas je utvrđeno da je pozitivna i njegova supruga, saopštila je regionalna vlada.

Njih dvoje se sada nalaze u izolaciji u bolnici.

Pre jučerašnjeg dana u Španiji je bilo dva slučaja zaraženih koronavirusom, nemački turista u La Gomeri i Britanac na Majorki.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.