OVO JE NAJVAŽNIJI GRAFIKON O KORONAVIRUSU: Došlo je do VELIKE PROMENE u načinu na koji se širi EPIDEMIJA (FOTO)
Epidemija je prošla svoj vrhunac, Foto: Gis and data printscreen

PODACI POKAZUJU

OVO JE NAJVAŽNIJI GRAFIKON O KORONAVIRUSU: Došlo je do VELIKE PROMENE u načinu na koji se širi EPIDEMIJA (FOTO)

Univerzitet Džon Hopkins napravio je detaljan grafikon koji prikazuje kakva trenutno situacija vlada u svetu što se tiče ove epidemije

Objavljeno:

Koronavirus do sada je odneo 1.873 života, a među preminulima je i direktor bolnice u Vuhanu neurohirurg Liu Ziming, saopštila je danas Zdravstvena komisija Vuhana.

Broj preminulih van Kine je pet, dok je zaraženo oko 73.000 osoba širom sveta, prenosi CNN.

Univerzitet Džon Hopkins napravio je detaljan grafikon koji prikazuje kakva trenutno situacija vlada u svetu što se tiče ove epidemije.

Crvenim tačkama je prikazano gde se sve virus proširio, a sa strane se može videti i broj preminulih, kao i broj izlečenih:

foto: Gis and data printscreen

Ono što je posebno važno je grafikon u donjem desnom uglu koji prikazuje kojom brzinom je tekla epidemija.

Tu se primećuje jedna pozitivna promena - dok se do 10. februara broj obolelih eksponencijalno uvećevao, od tog datuma vidi se da dolazi do manjeg porasta zaraženih, što može biti znak da se epidemija konačno stavlja pod kontrolu, i da je pronašo njen vrhunac:

foto: Gis and data printscreen

U međuvremenu, otkriveno je još 99 slučajeva na kruzeru Dajmond princes usidrenom u Japanu, SAD su evakuisale 300 svojih državljana, a isto planiraju Kanada, Hongkong i Italija.

Kineske zdravstvene vlasti objavile su prve detalje o gotovo 45.000 slučajeva koronavirusa, u kojima se navodi da je 80 odsto slučajeva bilo blago, kao i da je prerano da se kaže da li je izbijanje virusa doseglo vrhunac.

U izveštaju kineskog Centra za sprečavanje i kontrolu bolesti Svetskoj zdravstvenoj organizaciji daje se jasnija slika o izbijanju bolesti, kako se razvijala i u kom pravcu se kretala, izjavio je direktor SZi Tedros Adhanom Gebrejsus, prenosi AP.

On je na konferenciji za novinare rekao da je još uvek rano reći da li će se pad broja novih slučajeva nastaviti.

- Svaki scenario je i dalje na stolu - rekao je Tedros.

Kineske vlasti saopštile su da će možda odložiti godišnji Nacionalni narodni kongres, koji bi trebalo da se održi u martu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.