LJUDI, POČEO JE KRAJ SVETA?! Slike iz Velike Britanije LEDE KRV U ŽILAMA! Sve se potapa i NESTAJE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

jezivo

LJUDI, POČEO JE KRAJ SVETA?! Slike iz Velike Britanije LEDE KRV U ŽILAMA! Sve se potapa i NESTAJE! (FOTO) (VIDEO)

Voda je počela i da plavi kuće

Objavljeno:

Veliku Britaniju je danas pogodila oluja Denis, praćena snažnim udarima vetra i obilnim padavinama, zbog čega je izdato više od 300 upozorenja na poplave širom zemlje, a posebno je kritična situacija u južnom Velsu.

U više mesta na jugu Velsa pokrenuta su i klizišta, od kojih su neka zarobila stanovnike, a voda je počela i da plavi pojedine kuće.

U Engleskoj su na snazi četiri upozorenja najvišeg stepena i dva u Velsu, što znači da postoji opasnost po život stanovnika.

I u Herifordširu u Engleskoj su kuće poplavljene, a jedan od stanovnika je izjavio da ih je oluja „pogodila kao tornado“.

Vlasti su prethodno upozorile građane da se zaštite od „opasnih po život poplava“ u Velsu i Škotskoj.

Lokalni mediji navode da je se reka Taf u velškom gradu Pontipol izlila iz korita, a opasnost preti i od reke Nit, na jugu Velsa.

​Kako prenosi AP, selo Aberdaron pogodili su orkanski udari vetra koji su dostizali brzinu od 146 kilometara na sat.

Zbog snažnog vetra otkazano je stotine letova, a poplave su poremetile i železnički saobraćaj.

​Prema poslednjim informacijama, najmanje dvoje ljudi poginulo je u Velikoj Britaniji, a desetine hiljada su se suočile sa haosom prouzrokovanim olujom Denis.

Mladić star 18 godina udavio se u moru u pokrajini Kent, a drugi je pao preko broda sa rezervoara za gorivo u blizini luke „Margejt“, objavio je „Dejli mejl“.

Skoro 50.000 putnika čeka na aerodromima, pošto je kompanija „IziDžet“ otkazala 234 leta, a još 60 biće prizemljeno, preneo je Tanjug.

U desetinama gradova koji još uvek saniraju štetu koju je napravila prošlonedeljna oluja Kjara, angažovana je vojska kako bi pojačala odbranu od poplava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.