MASKIRANI LEVIČARI NAPALI NOVINARA: Nacisti nisu došli, udarili na one koji su takođe bili tu da PROTESTUJU (VIDEO)
Napadnuti novinar, Foto: Youtube printscreen

SRAMNO

MASKIRANI LEVIČARI NAPALI NOVINARA: Nacisti nisu došli, udarili na one koji su takođe bili tu da PROTESTUJU (VIDEO)

Zbog napada na novinara Brauna uhapšen je član Antifa Brand Metju Visler, koji je od ranije poznat policiji

Objavljeno: 10:12h

Dana 7. decembra, nezavisni novinar Brandon Broun pratio je konzervativnu grupu "Portlandovo oslobođenje" kada su otišli ​​u američki grad Olimpiju da se suprotstave navodnom okupljanju neo-nacista.

Tada se međutim na istom mestu našlo oko 60 pripadnika "Antifa bloka" koji se sukobio sa grupom od pet desničara.

Braun je napadnut od strane pripadnika Antifa, a ukradena mu je oprema. On kaže da ga je „najmanje 20 osoba“ udarilo u lice i glavu. Bio je krvav i zatražio je medicinski tretman zbog povrede oka.

- Bio sam u Olimpiji u Vašingtonu da izveštavam o skupu o nacističkih Hammerskinsa i pratim i ANTIFA kontraprotest zbog projekta iz novinarstva. Navodni skup nacista bio je pravara. Nisu se pojavili nacisti. Bez nacista protiv kojih se bi se borili, 60-tinak uglavnom maskiranih protestanta ANTIFA razljutilo je 5 članova "Portlandovog oslobađanja", konzervativne / libertarske grupe koja je takođe došla da protestvuje protiv nacističkih Hammerskinsa. - napisao je Braun na GoFundme stranici.

Nazi Hammerskins su bela suprematiskičkagrupa koja je nastala krajem osamdesetih u Teksasu, a od tada su se raširili širom SAD.

Antifašisti su kasnije objavili zašto su mislili da će nacisti tu da naprave skup.

Naime, kako oni tvrde, izvesni Džejson "Grejvi" Disimis objavio je na Fejsbuku nekoliko dana pre da planira miting u Olimpiji. Grejvi je član Cree 38, neonacističke bande u Hamerskinsima.

Taj vikend u decembru se takođe poklopio sa godišnjicom „dana mučenika“, kada je Robert J. Metjus, vođa bele suprematističke organizacije „Red“, ubijen u pucnjavi sa saveznim vlastima na obližnjem ostrvu Vidbej. Nacisti vole da obeležavaju Dan mučenika, što se često završi nasiljem.

Zbog napada na novinara Brauna uhapšen je član Antifa Brand Metju Visler, koji je od ranije poznat policiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.