MISLILA SAM DA ĆEMO UMRETI! Marija je sa troje dece slučajno zalutala u prašumu, usledilo je PAKLENIH MESEC DANA
Spašavanje majke sa decom iz prašume, Foto: Printscreen

DOBRO SE ZAVRŠILO

MISLILA SAM DA ĆEMO UMRETI! Marija je sa troje dece slučajno zalutala u prašumu, usledilo je PAKLENIH MESEC DANA

Kako li joj je to pošlo za rukom?

Objavljeno: 15:56h

Pre nego što se ulije u Amazon, reka Putumajo kruvuda stotinama kilometara kroz beskrajnu džunglu, u kojoj skoro da nema ljudi. Zbog toga je pravo čudo što su Marija Oliva Perez Arenas, i njeno troje dece spaseni. Prošle nedelje ih je našao ribar na obali reke, teško bolesne i na ivici umiranja od gladi. Više od mesec dana porodica je lutala divljinom.

Marija Perez (40), njen suprug i troje dece od deset, 12 i 14 godina, žive u Puertu Legisamu, gradiću u kolumbijskoj Amazoniji. U decembru su svi zajedno krenuli u kišnu šumu, gde je otac radio na nekoj zabačenoj farmi. Hteli su zajedno da provedu Božić. Noću je majka s decom spavala u kolibi, a preko dana su posećivali oca u polju.

Međutim, 19. decembra majka, dve ćerke i sin krenuli su sa polja ka kolibi tek oko pet posle podne. Kada se smračilo, zalutali su.

Jednu noć su proveli sklupčani ispod drveta u nadi da će se sutradan lakše snaći, ali ni tada nisu uspeli da nađu put. Naoružani baterijskom lampom i šibicama, majka i njena deca probijali su se kroz džunglu. Pili su sa izvora i iz bara, a jeli semenke i plodove.

Kako je vreme prolazilo, to su bili očajniji. Majka se razbolela, deca su bila sve slabija, napadali su ih insekti. Svaki čas su se onesvešćivali. Zalutali su duboko u divljinu, jer su svaki put kada bi ugledali tragove divljih zveri menjali smer kretanja.

- Mislila sam da ćemo umreti - kaže Marija Perez.

Bili su na obali neke reke, kad su začuli zvuk motora. Poslednjim atomima snage počeli su da dozivaju upomoć. Bio je to neki ribar, koji ih je čamcem odvezao u malo naselje, gde su ih napojili i nahranili.

- Amigo, ovde je neka porodica, kažu da su zalutali pre mesec dana i veoma su mršavi - napisao je neko na Vocapu. Vest se brzo proširila u naseljima duž reke, a našao se i neko da njihovu sliku postavi na Fejsbuk. Tako je otac posle 37 dana ponovo našao porodicu.

Posle devet sati plovidbe duž reke Putumajo, kolumbijska mornarica najzad je otkrila malo naselje u divljini. Odmah na brodu porodici su ukazali lekarsku pomoć. Sada se nalaze u bolnici i stanje im je stabilno.

Marija Perez je izjavila da je neizmerno srećna i zahvalna što su spaseni i da više nikad neće kročiti u prašumu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/sueddeutsche.de)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.