NEMAČKA KOMPANIJA SE ZATVARA ZBOG KORONAVIRUSA! 40 radnika je pod NADZOROM, situacija preti da izmakne kontroli
Koronavirus u Nemačkoj, Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Alarmantno u Bavarskoj

NEMAČKA KOMPANIJA SE ZATVARA ZBOG KORONAVIRUSA! 40 radnika je pod NADZOROM, situacija preti da izmakne kontroli


"Troje novih pacijenata takođe je primljeno u minhensku kliniku Švabing, gde se nalaze u izolaciji i pod medicinskim nadzorom. Još nekoliko osoba koje su sa njima bile u kontaktu trenutno je na posmatranju"- saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Objavljeno:

U Nemačkoj su koronavirusom zaražene četiri osobe, sve iz kompanije "Vebasto", a njihov poslodavac privremeno je zatvorio sedište firme u Gornjoj Bavarskoj.

Četvoro zaraženih koronavirusom rade u sedištu kompanije koja ukupno zapošljava oko hiljadu ljudi, a firma je u bliskom kontaktu sa vlastima i odluke donosi na osnovu preporuka instituta "Robert Koh".

"Troje novih pacijenata takođe je primljeno u minhensku kliniku Švabing, gde se nalaze u izolaciji i pod medicinskim nadzorom. Još nekoliko osoba koje su sa njima bile u kontaktu trenutno je na posmatranju", saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Dojče vele navodi da je još 40 njihovih kolega je pod medicinskim nadzorom. Koronavirusom u Nemačkoj prvo se zarazio jedan radnik automobilskog dobavljača, koji je virus dobio od koleginice iz Kine, koja je u Nemačku došla na trening.

On se zarazio 21. januara tokom poslovnog treninga, a Kineskinja je 23. januara odletela u Kinu i 27. januara obavestila kompaniju da je obolela. Šef Specijalnog odeljenja za infektologiju bavarskog Državnog zavoda za zdravlje i bezbednost hrane rekao je da se broj zaraženih može još povećati. Automobilski dobavljač je najavio da će sedište firme u Gautingu, u Gornjoj Bavarskoj, do nedelje biti zatvoreno.

Zaposlenima je do tada zabranjeno da putuju i po Nemačkoj i van nje. Istovremeno je kompanija, koja ima 11 predstavništava u Kini, uključujući i Vuhan, koji je žarište novog korona virusa, zabranila putovanja u tu zemlju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.