POZNAT IDENTITET UBIJENIH: Od ranije poznati policiji! Otkriven i razlog zbog koga je ubica krenuo u krvavi pohod?!
Foto: Filip Plavčić

sve je poznato

POZNAT IDENTITET UBIJENIH: Od ranije poznati policiji! Otkriven i razlog zbog koga je ubica krenuo u krvavi pohod?!

Jedan je u nesreći ubio devojčicu, drugi je učestvovao u švercu marihuane

Objavljeno:

U dve odvojene pucnjave u Splitu danas su ubijena trojica muškaraca. Dvojica su preminula na licu mesta, a jedan tokom pružanja lekarske pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je Filip Z, a dok su ubijeni J.M. i J.T. Kako reporteri Index.hr saznaju na licu mesta, Filip Z. je u osvetnički pohod s vatrenim oružjem krenuo nakon što su mu nastradale osobe maltretirale brata.

Splitom se ubrzo proširila vest kako je jedan od ubijenih Jurica Torlak, a drugi Jere Malvasija. Za trećeg još nije potvrđeno ko je, a navodno se radi o Marinu B. Prva dvojica su poznata policiji u ranijim slučajevima.

Jurica Torlak imao je 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004. optužen je da je motociklom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala devojčica (8).

Nesreća se dogodila 22. januara 2004. godine, kad je Torlak u pešačkoj zoni, pred osnovnom školom, motociklom i pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu. Torlak i suvozač Biuk pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, zatim su ustali, uzeli motocikl i napustili mesto nesreće. Devojčici je pružena prva pomoć, no umrla je od posledica teških povreda. Torlak je priznao da je kriv za nesreću, no ne i zato što detetu nije pomogao, piše Index.hr.

On je iz zatvora izašao 2008. godine, no život nije nastavio mirno. U sukobu sa s Adisom B. prerezan je po vratu. Adis B. je otac 16-godišnjakinje koja je bila u to vreme bila devojka 30-godišnjeg Michaela N.. Michael N. i Torlak bili su prijatelji, a Adis B. je Michaela napao sekirom. U istom sukobu po vratu je prerezan i Torlak.

Jerko Malvasija prevozio kombijem marihuanu

Kako je pisala DalmacijaNews, 2014. godine Opštinski sud u Splitu izrekao je nepravosnažnu presudu dvojcu koji je početkom 2013. godine belim VW Caddyjem napravio veliku gužvu u središtu grada. Ispostavilo se da beg pred policijom nije bio bez razloga, jer su Jerko Malvasija i Goran Paić u Caddyju prevozili dva i po kilograma marihuane koja je pronađena naknadno u stanu u Ulici Domovinskog rata.

Premda je Paić tvrdio da nije znao da prevoze marihuanu, sud ga je osudio na godinu i dva meseca zatvora, dok je Malvasija osuđen na godinu i po zatvora. Ovo kazneno delo počinio je dok mu je trajao rok uslovne kazne po dve presude Opštinskog suda za krađu i protivpravnu naplatu, pa su uslovne kazne od godine i osam meseci zatvora opozvane. On je za sva ta dela osuđen na jedinstvenu kaznu od dve i po godine zatvora.

Malvasija je na sudu sve priznao, a za Paića je rekao prvo da nema veze s marihuanom, dok je u dopunjenom iskazu utvrdio donekle drugačije.

Malvasija je prilikom bega vratolomno vozio kroz grad i pritom povredio jednu osobu i oštetio druga vozila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.