ŽESTOKA ŠAMARČINA ZA TRAMPA! Kongres usvojio rezoluciju koja ga MNOGO BOLI!
Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju koja ima za cilj da ograniči ovlašćenja predsednika SAD Donalda Trampa, Foto: Profimedia

stavili ga pod blok

ŽESTOKA ŠAMARČINA ZA TRAMPA! Kongres usvojio rezoluciju koja ga MNOGO BOLI!

Pelosijeva je to rekla nakon što je Iran ispalio rakete na vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici

Objavljeno: 07:46h

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju koja ima za cilj da ograniči ovlašćenja predsednika SAD Donalda Trampa da pokrene vojne akcije protiv Irana, nekoliko dana pošto je naredio ubistvo komandanta iranske elitne jedinice Kasima Sulejmanija.

Sa 224 glasa za i 194 protiv, uglavnom u skladu sa strankama, juče je potvrđena duboka podela u Kongresu između demokrata, koji su optužili Trampa da se ponašao nepromišljeno i glasali za rezoluciju, i Trampovih kolega republikanaca, koji snažno podržavaju predsednika, javlja Rojters.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi prethodno je najavila da će se glasanje održati jer su pojedini članovi Kongresa zabrinuti zbog toga što Trampova administracija nije razmatrala strategiju i odluke tokom brifinga s poslanicima, preneo je sinoć Rojters.

Pelosijeva je to rekla nakon što je Iran ispalio rakete na vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a nakon ubistva komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija u vazdušnom napadu SAD u Iraku.

Nensi Pelosi je u saopštenju navela da je ubistvo Sulejmanija, koje je izvela Trampova administracija, ugrozilo američke vojnike, diplomate i druge, "rizikujući ozbiljnu eskalaciju tenzija u odnosima sa Iranom", navodi Si-En-Bi-Si.

BONUS VIDEO:

Voz udario u "reno", N. K. poginuo, dve osobe u bolnici

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.