OGLASILA SE ANGELA MERKEL POVODOM IZBORA U BRITANIJI: Ono što je KAZALA neće se dopasti ENGLEZIMA
Ona je, međutim, upozorila da će postizanje dogovora o budućem odnosu Britanije sa Evropskom unijom biti "veoma komplikovano", Foto: Printscreen / Facebook

odjeci

OGLASILA SE ANGELA MERKEL POVODOM IZBORA U BRITANIJI: Ono što je KAZALA neće se dopasti ENGLEZIMA

Ocenila je da je dobro imati premijera koji ima jak mandat

Objavljeno:

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da su mnogi evropski lideri zadovoljni što su rezultati izbora u Britaniji jasni, primetivši da bi to u suprotnom bio još jedan nestabilan parlament u kojem nije moglo da se kreće ni napred ni nazad.

Ona je, međutim, upozorila da će postizanje dogovora o budućem odnosu Britanije sa Evropskom unijom biti "veoma komplikovano", preneo je AP.

Nemačka kancelarka je dodala da saveznici Britanije iz EU žale zbog njenog odlaska, ali da odlazak bez dogovora više nije realnost i da je to veliko postignuće ako se setimo situacije od pre tri meseca.

Ocenila je da je dobro imati premijera koji ima jak mandat.

Nemačka kancelarka je napomenula da će kada Britanija napusti EU u narednim sedmicama ostati malo vremena za pregovore o širokom spektru pitanja.

Kako Britanija ne želi da produži prelazni period posle kraja sledeće godine, ona je poručila da je najvažnije da se radi veoma brzo i precizno.

BONUS VIDEO:

OPOZICIJA VEĆ DVA SATA DRŽI RTS U BLOKADI! Sva tri ulaza javnog servisa zauzeli lideri opozicije! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.