KUPITE KUĆU PO CENI ŠOLJE KAFE! Mediteranski grad rasprodaje nekretnine
Bivona, italijanski grad na Siciliji, Foto: Profimedia

neverovatna ponuda

KUPITE KUĆU PO CENI ŠOLJE KAFE! Mediteranski grad rasprodaje nekretnine

Nakon što su vlasti u mestima Zungolia, Musomelia i Sambuko nekretnine davali za jedan evro, a gradić Kamarata neke nudio i potpuno besplatno, sada im se pridružio i grad Bivona

Objavljeno:

Poslednjih godina brojni italijanski gradovi kako bi stali na kraj negativnom demografskom trendu na prodaju su stavili kuće i stanove po ceni šoljice kafe.

Nakon što su vlasti u mestima Zungolia, Musomelia i Sambuko nekretnine davali za jedan evro, a gradić Kamarata neke nudio i potpuno besplatno, sada im se pridružio i grad Bivona. Smešten na severnom delu Sicilije, ovaj mali gradić 2009. godine brojio je svega 4.000 stanovnika, a sada kao i ostali zbog talasa iseljavanja beleži sve manji broj stanovnika.

"U poslednjih 40 godina naše stanovništvo se prepolovilo, sada imamo samo 3.800 stanovnika", rekla je Anđela Kanicaro, savetnica za kulturu u Bivoni, prenosi Novac.hr.

Za razliku od ostalih vlasti Bivone, od budućih građana traže da u kupljenu nekretninu investiraju 2.750 dolara u periodu od četiri godine. Takođe svima onima koji su spremni za desetak oronulih kuća izdvoje veći iznos od jednog dolara vlasti su pripremile i paket poreskih olakšica.

Kanicaro kaže da žele da vrate stari sjaj svom gradu koji datira još iz doba renesanse kada je u Bivoni živelo 8.000 ljudi, a to je bio procvat feudalnog vojvodstva koje je blagoslovio car Karlo V.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.