OVO JE DEČAK KOJI JE UBIO 2 UČENIKA U SAD: Isplivali JEZIVI DETALJI o njegovoj porodici, zbog OVOGA je pukao!
Natanijel Berhov, Foto: Facebook printscreen

pucnjava u školi

OVO JE DEČAK KOJI JE UBIO 2 UČENIKA U SAD: Isplivali JEZIVI DETALJI o njegovoj porodici, zbog OVOGA je pukao!

Natanijel Berhov identifikovan je kao osumnjičeni nakon pucnjave u srednjoj školi Saugus u Santa Klariti, oko 40 milja od Los Anđelesa, u četvrtak ujutro

Objavljeno:

Pokojni otac 16-godišnjeg dečaka koji je u kalifornijskoj srednjoj školi pucao na učenike bio je lovac koji je posedovao nekoliko oružja i jednom prilikom je uhapšen pod sumnjom da je zlostavljao suprugu.

Natanijel Berhov identifikovan je kao osumnjičeni nakon pucnjave u srednjoj školi Saugus u Santa Klariti, oko 40 milja od Los Anđelesa, u četvrtak ujutro.

Vlasti kažu da je ubio dva učenika, a još troje povredio pre nego što je pucao sebi u glavu. Preživeo je i trenutno se nalazi u bolnici u teškom stanju.

Dok vlasti nastavljaju da istražuju i pokušavaju da utvrde motiv, počeli su da se pojavljuju detalji o osumnjičenom i njegovoj porodici - uključujući i to kako je bilo znakova problema koje je dečak imao kod kuće.

Berhov otac Mark Berhov umro je od srčanog udara u decembru 2017. godine, prema njegovoj onlajn čitulji.

Mark Berhov, koji je radio kao inženjer u zdravstvenom preduzeću, bio je strasan lovac i veruje se da je imao više oružja. Njegova čitulja je opisala njegovu ljubav prema „lovu na veliku divljač i ribolovu svih vrsta“.

Prema podacima šerifovog odeljenja okruga Los Anđeles koji su objavljeni u lokalnim novinama, Berhovov otac uhapšen je u junu 2015. godine pod sumnjom da je pokušao da napao svoju suprugu Mami Matasuru.

Kancelarija okružnog tužilaštva odbila je da podnese tužbu u to vreme zbog nedovoljnih dokaza. Podaci su takođe pokazali da je Berhovova majka u avgustu 2016. pokrenula postupak za razvod braka sa suprugom i podnela zahtev za starateljstvo nad decom.

foto: Facebook printscreen

Vlasti su u četvrtak ispitivale majku tinejdžera dok su tragale za objašnjenjem za pucanje. Berhovov prijatelj iz detinjstva nagađao je u intervjuu KTLA-i da je smrt oca tinejdžera pre dve godine mogla izazvati njegovo "pucanje".

Prijatelj je tvrdio da je Berhovov otac dosta pio i takođe je pravio svoje metke. Upitan da li u Berhovovoj kući ima oružja, prijatelj je rekao:

- Njegov je otac pravio metke, pa pretpostavljam da ima takve metke i slične stvari.

Komšije su tvrdile da je Berhovov otac gajio strast prema oružju, ali nije jasno da li je tinejdžer imao pristup oružju.

Džared Aksen, koji živi pored porodice, rekao je da je Berhov nekada lovio sa ocem i da mu vatreno oružje "nije bila misterija".

- Odrastao je uz svog oca koji je bio lovac i ovo je bila normalna aktivnost za njega - rekao je Aksen.

- Odrastao je oko vatrenog oružja, to nije bila misterija. Znao je kako se koristi i razumeo kako deluje, bio je odgovoran. Delovao je kao veoma odgovorna osoba.

Ljudi koji su poznavali osumnjičenog opisali su ga kao tiho, pametno dete za koje nikada ne bi očekivali da će nasilno da pukne.

Jedan mlađa učenica iz srednje škole Saugus rekao je da je Berhov bio izviđač sa kojim je učila. Komšija koji je poznavao dečaka dok je odrastao rekao je da se držao do sebe:

- Bio je mirno, povučeno dete - rekao je Rajan Mekraken, komšija koji se, iako nekoliko godina stariji, igrao sa dečakom u detinjstvu.

- Ne biste očekivali od njega ništa slično.

Još jedna učenica, Bruk Risli je dečaka opisala kao pomalo introvertnog, iako otvorenog sa svojim bliskim prijateljima i "prirodno pametnog". Rekla je da nije maltretiran, i da je imao devojku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.