NOVINARKA PRIZNALA DA SU JOJ UKINULI PRIČU O EPSTAJNU: Ovaj MOĆAN ČOVEK joj je PRETIO, jer je znala PRAVU ISTINU
Robah je rekla da su joj pretili zbog priče o Epstajnovoj žrtvi, Foto: Twitter printscreen / EPA

PROCUREO SNIMAK

NOVINARKA PRIZNALA DA SU JOJ UKINULI PRIČU O EPSTAJNU: Ovaj MOĆAN ČOVEK joj je PRETIO, jer je znala PRAVU ISTINU

Novinarka ABC-ija Ejmi Robah vidi se u snimku kako govori da njen intervju sa navodnom žrtvom Epstajna i princa Endrua nikada nije objavljen.

Objavljeno:

Procureli su snimci koji prikazuju američku TV voditeljku koja se žalila da su urednici "ukinuli" priču o pedofilu Džefriju Epstajnu zbog pritiska kraljevske porodice.

Novinarka ABC-ija Ejmi Robah vidi se u snimku kako govori da njen intervju sa navodnom žrtvom Epstajna i princa Endrua nikada nije objavljen.

- Palata je saznala, i pretila nam je milion različitih načina.

Izvršni direktor ABC vesti rekao je da postoji "nula istine" u toj tvrdnji.

Epstajn, bogat i dobro povezan finansijer, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u avgustu dok je čekao suđenje za seksualne zločine. Njegova smrt je proglašena za samoubistvo.

U videu, Robah izražava frustraciju što njen intervju iz 2015. godine sa Virdžinijom Giufre nikada nije emitovan.

Snimak je u utorak pušten u okviru projekta Veritas, grupe koja nastoji razotkriti uočene liberalne pristranosti u glavnim medijima.

Giufre (35) tvrdi da ju je Epstajn zlostavljao i da joj je naređeno da ima seks sa moćnim muškarcima, uključujući princa Endrjua, vojvode od Jorka.

Princ Endru
Princ Endru foto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

U sudskim dokumentima je rekla da je bila prisiljena na seks sa britanskim plemićem u tri odvojena slučaja, dok je bila maloletna. Princ Endru je negirao da je imao bilo kakav oblik seksualnog kontakta ili veze sa Giufre.

U 2015. godini, sudija je presudio da su optužbe Giufre u vezi s princom Endruom "nematerijalne i nepromišljene" i naredio im da se skinu sa tužbe protiv Epstajna.

- Imala sam ovu priču tri godine. Imala sam taj intervju sa Virdžinijom Roberts - kaže Robah, obraćajući se nekome van kamere.

- Nismo je emitovali. Prvo, rečeno mi je: "ko je Džefri Epstajn? Niko ne zna ko je to. Ovo je glupa priča. Tada je Palata saznala da imamo čitave navode o princu Endruu i pretila nam je milion različitih načina. Tako smo se bojali da ne bismo mogli da intervjuišemo Kejt i Vila. - govori novinarka.

U izjavi za BBC Nevs, portparol Bakingemske palate je rekao da je "to pitanje za ABC".

Robah takođe kaže da su u intervjuu bili i navodi protiv bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.