39 PREMINULIH MIGRANATA IPAK NISU KINEZI? Oglasila se kineska ambasada! Ceo svet krivi Britaniju za užasan zločin
Tela su pronađena u Eseksu, Foto: EPA/VICKIE FLORES

kamion smrti

39 PREMINULIH MIGRANATA IPAK NISU KINEZI? Oglasila se kineska ambasada! Ceo svet krivi Britaniju za užasan zločin

Kineska ambasada u Londonu objavila je na svom sajtu da je poslala tim u Eseks, koji se sastao sa lokalnom policijom

Objavljeno:

Kineska ambasada u Londonu saopštila je da britanska policija još ne može da potvrdi da su 39 osoba, koje su mrtve pronađene u zadnjem delu kamiona, nedaleko od Londona, bile kineski državljani.

Mediji su ranije preneli da je britanska policija saopštila, a Peking potvrdio, da su 31 muškarac i osam žena bili kineski državljani.

Kineska ambasada u Londonu objavila je na svom sajtu da je poslala tim u Eseks, koji se sastao sa lokalnom policijom.

- Britanska policija rekla je da proverava identitet preminulih, i da je trenutno nije u mogućnosti da sa sigurnošću kaže da su oni kineski državljani - navodi ambasada.

U međuvremenu, "Global Tajms", koji objavljuje službeni list kineske Komunističke partije "Narodni dnevnik", pozvao je Britaniju i druge evropske države da prihvate neku odgovornost za smrt 39 osoba.

List ocenjuje da je trenutno nemoguće reći kolika je odgovornost žrtava za tragediju, ali napominje da se tako "ozbiljna humanitarna katastrofa dogodila pred očima Britanaca i Evropljana", prenosi Rojters.

- Jasno je da Britanija i relevantne evropske zemlje nisu ispunile svoju odgovornost da zaštite ove ljude od takve smrti - navodi list i dodaje da čak i ako se utvrdi da su oni prokrijumčareni u zemlju, njihova smrt nije njihova krivica.

List ocenjuje da izgleda da Britanija nije naučila lekciju iz incidenta u Doveru pre 20 godina, kada je u hladnjači nađeno 58 mrtvih migranata iz Kine.

- Zamislite koliko bi temeljne mere evropske zemlje preduzele da je više desetina Evropljana kolektivno i tragično ubijeno na neki način - navodi list.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.