BUGARSKI KAMION SMRTI FRAPIRAO BRITANIJU: Džonson otkrio moguću pozadinu strašnog zločina!
Džonson osudio zločin, Foto: EPA/VICKIE FLORES / AP

trgovina ljudima

BUGARSKI KAMION SMRTI FRAPIRAO BRITANIJU: Džonson otkrio moguću pozadinu strašnog zločina!

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske još se nije oglasilo

Objavljeno:

Svi koji su umešani u trgovinu ljudima trebalo bi da budu uhvaćeni i izvedeni pred lice pravde, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson, nakon što je britanska policija pronašla tela 39 ljudi u kamionu za koji se veruje da je došao iz Bugarske.

Tela su otkrivena u ranim jutarnjim satima nakon što su pripadnici hitnih službi upozoreni na kamion u Grejsu, oko 32 kilometara istočno od Londona.

Vozac je uhapšen pod sumnjom da je počinio ubistvo, preneo je Rojters.

- Teško je sebe staviti u poziciju pripadnika hitnih službi, kojima je traženo da otvore taj kontejner i izlože javnosti ovaj grozni zločin koji se dogodio- rekao je Džonson u parlamentu.

- Mi znamo da se ova trgovina odvija. Svi ti trgovci ljudima treba da budu uhvaćeni i izvedeni pred lice pravde - istakao je britanski premijer.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske još se nije oglasilo o slučaju kamiona u kojem je pronađeno 39 tela muškaraca, među kojima je i jednog tinejdžera.

Prve informacije se očekuju nakon izveštaja Ambasade te zemlje u Londonu.

Bugarska Ambasada u Velikoj Britaniji u saradnji sa lokalnim vlastima proverava sve informacije u vezi sa ovim slučajem, javili su bugarski mediji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.