AUSTRIJSKI POSLANIK NOSI MINĐUŠE SA LIKOM ANTA PAVELIĆA! Desničar podigao veliku buru USTAŠKIM SIMBOLIMA
Ćorković nosio ustaške simbole, Foto: Noen.at printscreen

SKANDAL

AUSTRIJSKI POSLANIK NOSI MINĐUŠE SA LIKOM ANTA PAVELIĆA! Desničar podigao veliku buru USTAŠKIM SIMBOLIMA

Ćorković, koji se sa porodicom iselio iz Hrvatske u austrijski grad Štokerau tokom građanskog rata u Jugoslaviji, nakon burne reakcije javnosti obrisao je sporne objave

Objavljeno:

Mladi poslanik ultradesničarske Slobodarske partije (FPO), Alen Ćorković (28), uzdrmao je austrijsku javnost fotografijama na kojima nosi minđuše s likom ustaškog poglavnika Ante Pavelića i majice sa ustaškim motivima, pišu austrijski mediji.

Ćorković, koji se sa porodicom iselio iz Hrvatske u austrijski grad Štokerau tokom građanskog rata u Jugoslaviji, nakon burne reakcije javnosti obrisao je sporne objave sa svog fejsbuk profila, uz obrazloženje da je to uradio "da bi se izbegli nesporazumi".

Austrijskim medijima je rekao da je u mladosti podržavao "domovinske pokrete Hrvatske i da smatra da svojim objavama nije učinio ništa protivzakonito".

Svojom izjavom, međutim, nije ubedio austrijsku javnost koja je "alergična" na propagiranje svih fašističkih ideja i njihovih kolaboracionista, tako da su njegove objave pre brisanja dokumentovane i objavljene u medijima kao flagrantan primer veličanja ustaške ideologije i javno prikazivanje ustaških simbola, što je od 2019. zakonom zabranjeno u Austriji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.